Ոչխարի միսը մանր կտրատել և յուղով տապակել: Ավելացնել մանր կտրատած սոխը և շարունակել տապակել՝ մինչև սոխի պատրաստ լինելը։ Այնուհետև ավելացնել աղ, պղպեղ, խոշոր կտրատած սպանախը։ Վրան եռման ջուր լցնել այնքան, որ մթերքը ծածկվի։ Հենց ոչխարի միսը եփվի, կարող եք մատուցել։
Ընկույզը մանր կտրատել։ Խնձորի կեղևը և միջուկ մաքրել, բարակ կտրատել։ Գազարը մաքրել, անցկացնել խոշոր քերիչով: Այս ամենը խառնել, վրան կիտրոնի հյութ, թթվասեր, աղ և պղպեղ ավելացնել։
Հավի դոշը և կտրատած շամպինիոնները եփել։ Մանր կտրատել և լցնել թասի մեջ։ Ավելացնել եգիպտացորենը, չորահացը և մանր կտրատած լոլիկները։
Տավարի լեզուն լավ լվանալ, վրայի շերտը հեռացնել, կաթսայի մեջ եռացրած ջուր լցնել, ավելացնել դափնու տերևներն ու սև պղպեղը, եփել՝ ընթացքում աղ անել:
Հավի միսը կտրատել, ալյուրով շաղախել, ավելացնել 2 ճաշի գդալ սոյայի սոուս և թեյի գդալ կունջութի ձեթ։ Խառնել, որպեսզի հավի միսն ամբողջովությամբ պատվի ալյուրով։
Ոչխարի միսը կտրատել և յուղով տապակել մինչև կիսապատրաստ լինելը։ Սոխեռած անել։ Նեխուրը երկարությամբ կտրատել։
Մսի կտորները համեմել աղով և պղպեղով: Գազարը, նեխուրը, սոխը, սխտորը աղալ և տապակել ձիթայուղով և կարագով, ավելացնել միսը, եղեսպակը:
Միսը լվացեք և չորացրեք, վրայի թաղանթը և ոչ պետքական ճարպը հեռացրեք: Համեմունքները խառնեք տարայի մեջ, լավ քսեք մսի վրա:
Միսը լվանալ, հեռացնել ճարպերը և վրայի թաղանթը: Այնուհետև կտրատել, համեմել աղով, թաթախել ալյուրի մեջ, որից հետո ուժեղ կրակի վրա բուսայուղով տապակել այնքան, մինչև մսի կտորները 2 կողմից կարմրեն։ Այնուհետև շարել խորը կաթսայի մեջ, ավելացնել դափնու տերևները, սխտորը, ծիտրոնը, բահարը, անիսոնի սերմերը, սև պղպեղը, մեխակը, վրան լցնել գինին կամ քացախով ջուրը և ցածր կրակի վրա եփել 1,5 ժամ:
Միսը մանր կտրատել, լցնել կարագով պատված թավայի մեջ, աղ ու պղպեղ անել:
Միսը հավասարաչափ կտրատել, վրան յուղ քսել և տապակել, ընթացքում՝ աղ անել:
Սոխը կտրատել, ավելացնել մսին։ Այուհետև ավելացնել ձուն, կանաչին և լավ խառնել: Պատրաստել գնդիկներ: Սունկը կտրատել շերտերի, տապակել կարագի մեջ, համեմել աղով, կանաչիով և պղպեղով:
Տավարի միսը լավ լվանալ, հեռացնել ջիլերը, կտրատել և աղալ սոխի, սխտորի և կանաչիների հետ, վերջում աղալ լավաշը։
Խոզի ֆիլեն մեդալյոնի տեսքով կտրատել, թեթևակի ծեծել և տապակի մեջ յուղով տապակել: Այնուհետև համեմել և դնել տաք տեղում:
Առանց կեղևի բատոն հացը մի քանի մասի բաժանեք ու 5-10 րոպե թրջեք կաթի մեջ:
Տապակել ընկույզը չոր տապակի մեջ՝ անընդհատ խառնելով 2-3 րոպե։ Այնուհետև շատ մանր կտրատել կամ բլենդերի մեջ մանրացնել։
Բաղադրամասեր՝ Տավարի լյարդ – 500 գր սերուցքային կարագ – 200-250 գր գազար – 1 հատ դափնու տերև – 2 հատ բահար – 3-4 հատ սոխ – 1 հատմաղադ անոս – 1 փունջ սխտոր- 1 պճեղ աղ, աղացած սև պղպեղ, ընկուզ՝ ըստ ճաշակի: Պատրաստման եղանակը՝ Լյարդը մաքրել, լվանալ, կտրատել փոքր կտորների։ Գազարը և սոխը բարակ կտրատել […]
Սոխը մանրացնել և յուղի մեջ տապակել, ավելացնել բրինձը, ապա գինին:
Մի քիչ ձեթով մանրացված դդմիկը շոգեխաշեք, աառչելուց հետո հարիչով խյուս պատրաստեք, ավելացրեք մածունն ու թահինը։ Այնուհետև ավելացրեք ապա մանրացված կանաչին, համեմեք և մատուցեք:
Սպանախ լավ լվանալ, թողնել, որ ջուրը քամվի, հեռացբել հաստ ցողունները։ Մաքրել սխտորը և կտրատել բարակ շերտերով:
Սոխը մանր կտրատել, լոլիկը կեղևահանել և պատառաքաղով տրորել:
Ձուն եփել և քերել քերիչով։ Առաջին շերտը դնել քերած ձուն, քսել մայոնեզի բարակ շերտ։ Ձեթի մեջից հանել շպրոտը և պատառաքաղով տրորել։ Հաջորդ շերտը ձևավորել շպրոտով, վրան քսել մայոնեզի բարակ շերտ։
Կաղամբը կտրատել, լցնել մեծ ամանի մեջ։ Պղպեղը, վարունգը և խոզապուխտը խորանարդաձև կտրատել և ավելացնել կաղամբին։
Բաժակի մեջ խառնեք սոյայի սոուսը, խնձորի քացախը, ձիթապտղի յուղը, շագանակագույն շաքարավազը, պղպեղը, մաղադանոսը (նուրբ թակած), սխտորը (մանր կտրատած):
Խորը թասի մեջ 1 բաժակ գոլ ջուր լցրեք, 2 թ/գ չոր խմորիչ և մի պտղունց շաքարավազ:
Հացի միջուկը հանել, տապակը տաքացնել, մի քիչ բուսայուղ լցնել ու հացը տապակել երկու կողմից 20-30 վայրկյան։ Խոզապուխտը կտրատեք փոքր խորանարդների:
Լոբին լվանալ աղաջրով և թրջել ջրի մեջ մեկ գիշեր կամ 4-5 ժամ։
Լոբին մաքրել, լվանալ և լցնել սառը ջրով լի կաթսայի մեջ։ Եփեք 10 րոպե։
Կարտոֆիլը օղակաձև կտրատեք: Սոխը օղակաձև կտրատեք ու չորս մասի բաժանեք: Պանիրը խոշոր քերիչով քերեք:
Անանասի հյութը խառնեք շաքարավազի, սոյայի սոուսի, կետչուպի, սխտորի ու կոճապղպեղի փոշու հետ: