Կանաչ լոբով աղցան
Բաղադրիչներ՝
- Կանաչ լոբի – 500 գ
- Սխտոր – 3 պճեղ
- Մաղադանոս – 1 փունջ
- Համեմ – 1 փունջ
- Քացախ – 2 ճ/գ
- Ընկույզի յուղ – 4 ճ/գ
- Սև պղպեղ,աղ
Պատրաստման եղանակը
Լոբին մաքրել, լվանալ և լցնել սառը ջրով լի կաթսայի մեջ։ Եփեք 10 րոպե։
Խառնուրդի համար մանր կտրատել սխտորը, մաղադանոսը և համեմը, լցնել ամանի մեջ, ավելացնել ընկույզի յուղը, գինու քացախը, աղացած սև պղպեղը, աղը և խառնել։
Պատրաստած զանգվածը լցնել լոբու վրա, խառնել և թողնել եփվի 20 րոպե։
Բարի ախորժակ։