Բաժիններ՝

Պաշտետ՝ տավարի թոքից

Բաղադրամասեր՝

  • Տավարի լյարդ – 500 գր
  • սերուցքային կարագ – 200-250 գր
  • գազար – 1 հատ
  • դափնու տերև – 2 հատ
  • բահար – 3-4 հատ
  • սոխ – 1 հատմաղադ
  • անոս – 1 փունջ
  • սխտոր- 1 պճեղ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ,
  • ընկուզ՝ ըստ ճաշակի:

Պատրաստման եղանակը՝

Լյարդը մաքրել, լվանալ, կտրատել փոքր կտորների։ Գազարը և սոխը բարակ կտրատել և կարագով տապակել։ Ավելացնել սխտոր, դափնու տերև և բահարի հատիկներ: Լավ տապակելուց հետո, հեռացնել դափնու տերևը, և զանգվածը 2-3 անգամ անցկացնել մսաղացով:

Այնուհետև այն տեղավորել կաթսայում, ավելացնել աղը, սև պղպեղը, աղացած ընկույզը, մաղադանոսը և բլենդերով հարել: Պատրաստված պաշտետը տեղափոխել ապակե կամ տարայի մեջ և սառեցնել:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս