![](/banners/BeFunky-design.jpg)
Պաշտետ՝ տավարի թոքից
![](https://168.am/wp-content/uploads/2025/02/Screenshot_1-11.png)
Բաղադրամասեր՝
- Տավարի լյարդ – 500 գր
- սերուցքային կարագ – 200-250 գր
- գազար – 1 հատ
- դափնու տերև – 2 հատ
- բահար – 3-4 հատ
- սոխ – 1 հատմաղադ
- անոս – 1 փունջ
- սխտոր- 1 պճեղ
- աղ, աղացած սև պղպեղ,
- ընկուզ՝ ըստ ճաշակի:
Պատրաստման եղանակը՝
Լյարդը մաքրել, լվանալ, կտրատել փոքր կտորների։ Գազարը և սոխը բարակ կտրատել և կարագով տապակել։ Ավելացնել սխտոր, դափնու տերև և բահարի հատիկներ: Լավ տապակելուց հետո, հեռացնել դափնու տերևը, և զանգվածը 2-3 անգամ անցկացնել մսաղացով:
Այնուհետև այն տեղավորել կաթսայում, ավելացնել աղը, սև պղպեղը, աղացած ընկույզը, մաղադանոսը և բլենդերով հարել: Պատրաստված պաշտետը տեղափոխել ապակե կամ տարայի մեջ և սառեցնել: