
Լորի ձվով բույն-կոտլետներ

Բաղադրիչները՝ 4 բաժնի համար
- 3-4 կտոր բատոն հաց
- 100 մլ կաթ
- 1 փոքր գլուխ սոխ
- 1 հատ հավի ձու
- 70-100 գ պանիր
- 600-650 գ մսի խճողակ
- 1/2 թ/գ աղ
- աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- 1 ճ/գ կարագ
- մի քանի հատ լորի ձու
Պատրաստման եղանակը
Առանց կեղևի բատոն հացը մի քանի մասի բաժանեք ու 5-10 րոպե թրջեք կաթի մեջ:
Սոխը խոշոր քերիչով քերեք կամ բլենդերով մանրացրեք: Հավի ձուն մի փոքր հարեք: Պանիրը խոշոր քերիչով քերեք:
Մսի խճողակին ավելացրեք սոխը, բատոնը, աղն ու պղպեղը: Խառնեք ու մի քիչ ծեծեք՝ հանելով պնակի միջից ու նորից հետ նետելով:
Մսի խճողակը համաչափ մասերի բաժանեք: Մսից գնդիկներ արեք, հետո տափակեցրեք: Տապակի մեջ փայլաթիթեղ քաշեք, պատեք այն կարագով, իրարից մի քանի սանտիմետր հեռավորության վրան շարեք մսի տափակեցրած կտորները:
Մսերի կենտրոնում միջուկի համար փոսեր արեք:
Մոտ 25-30 րոպեով տեղադրեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
Տապակը հանեք, մսի փոսիկների մեջ լցրեք քերած պանիրը, վրաները ջարդեք մեկական լորի ձու, մի փոքր աղ արեք: Եվս 7-10 րոպեով տեղադրեք ջեռոցում: