Իմերական Լոբիո
Բաղադրիչները՝
- Չոր կարմիր լոբի – 130 գ
- Սոխ – 1 հատ
- Բուսայուղ – 2 ճ/գ
- Սխտոր – 2 պճեղ
- Կծու կանաչ պղպեղ – 1/3 հատ
- Բուրավետ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- Համեմ – 15 գ
- Ռեհան՝ ըստ ճաշակի
- Մաղադանոս – 5 գ
- Օրեգանո – 1/4 թ/գ
- Գայլուկ-սունելի – 1/4 թ/գ
- Աղ
- Նռան հատիկներ
Պատրաստման եղանակը
Լոբին լվանալ աղաջրով և թրջել ջրի մեջ մեկ գիշեր կամ 4-5 ժամ։
Լոբին առանց աղ անելու եփել մինչև փափկի։
Լոբի կեսը տրորել և մի փոքր աղ ավելացնել։
Մանրացված սխտորը խառնել չոր համեմունքների հետ։
Խառնել աղացած և ամբողջական լոբին, ավելացնել կտրատած համեմը և մաղադանոսը, կտրատած կծու պղպեղը և սխտորով պատրաստած խառնուրդը։
Բուսայուղի մեջ տապակել մանր կտրատած սոխը։
Լոբին լցնել տապակած սոխի մեջ ավելացնել աղ, եթե բավարար չէ, և շաղ տալ նռան հատիկներ։
Իմերական լոբիոն պատրաստ է։