
Օսսոբուկո

Բաղադրամասեր՝
- Հորթի միս (բդի հատվածի) միս- 6 կտոր
- նեխուր- 1 ցողուն
- սոխ- 1 հատ
- գազար- 2 հատ
- սխտոր- 2 պճեղ
- եղեսպակ (шалфей)- 6 տերև
- հազրեվարդ (ռոզմարին)- 2 ճյուղ
- սպիտակ գինի – 100 մլ
- ձիթայուղ- 60 մլ
- կարագ- 60 գր
- մաղադանոս- 1 ճյուղ
- պահածոյացված լոլիկ՝ հյութի մեջ- 250 գր
- կիտրոն- 1 հատ
- բանջարեղենի արգանակ- 250 մլ
- անչոուս պահածոյացված ձիթայուղի մեջ- 2 հատ
- աղ, պղպեղ:
Պատրաստման եղանակը՝
Մսի կտորները համեմել աղով և պղպեղով: Գազարը, նեխուրը, սոխը, սխտորը աղալ և տապակել ձիթայուղով և կարագով, ավելացնել միսը, եղեսպակը:
Միսը երկու կողմից տապակել: Ավելացնել գինին, գինու գոլորշիանալուց հետո ավելացնել արգանակը, լոլիկները և դնել ջեռոցի մեջ (տարան պետք է փակ լինի):
Եփել մոտ 1.5 ժամ: Անհրաժեշտ է ժամանակ առ ժամանակ բացել և հյութի զանգվածը լցնել մսի վրա:
Մատուցելիս պետք է համեմել հետևյալ խառնուրդով. Կես կիտրոնի կեղևը, կտրատած մաղադանոսը, ռոզմարինը, եղեսպակի տերևները (ըստ ցանկության՝ մեկ-երկու անչոուս կարող եք ավելացնել) լավ մանրացնել, լցնել մսի վրա:
Մատուցել ռիզոտտոյի հետ: