Բաժիններ՝

Լավաշ՝ թավայի մեջ

Բաղադրիչները՝

  • ջուր – 1 բաժակ
  • ալյուր – 500 գրամ
  • աղ – 1 պտղունց
  • խմորիչ – 2 թ/գդ
  • կարագ – 50 գրամ
  • շաքարավազ – 1 պտղունց

Պատրաստման եղանակը

Խորը թասի մեջ 1 բաժակ գոլ ջուր լցրեք, 2 թ/գ չոր խմորիչ և մի պտղունց շաքարավազ:

Որոշ ժամանակ անց խմորիչը կփրփրի, ավելացրեք կարագն ու աղը: Այնուհետև ավելացրեք ալյուրը և խմոր հունցեք:

Հունցած խմորը թողեք մի քիչ հասունանա, ապա 5-6 սմ տրամագծով գնդիկներ ձևավորեք:

Խմորը 1-2 մմ բարակ շրջանակաձև բացեք, դրեք տաքացրած չոր թավայի մեջ և միջինից ուժեղ կրակի վրա յուրաքանչյուր կողմից 10-15 րոպե տապակեք:

Հենց որ խմորի վրա պղպջակներ առաջանան, շրջեք մյուս կողմի վրա:

Թխված լավաշների վրա ջուր ցանեք, սկզբում դրանք խոնավ են լինում, հետո ջուրը ներծծվում է, լավաշները չորանում են, բայց փափուկ են լինում:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս