Բաժիններ՝

Շոգեխաշած խոզի միսը՝ սնկով և թթվասերային սոուսով

Բաղադրիչներ

1. Խոզի միս – 500 գ

2. Շամպինիոն – 300 գ

3. Թթվասեր – 350 գ

4. Բուսայուղ – 1.5 ճ/գ

5. Աղ, սև պղպեղ

6. Կանաչ սոխ – 1 հատ

Պատրաստման եղանակը

1. Խոզի միսը խորանարդաձև կտրատել, սունկը բաժանել չորս մասի:

2. Բարձր կրակի վրա տաքացնել բուսայուղը, ավելացնել միսը և խառնելով տապակել 3-4 րոպե:

3. Ավելացնել սունկը, աղը և սև պղպեղը:

4. Կրակը իջեցնել և խառնելով տապակել միսն ու սունկը 8-10 րոպե:

5. Կրակը նորից մի փոքր իջեցնել, ավելացնել թթվասերը: Լավ խառնել:

6. Տապակը ծածկել կափարիչով և շոգեխաշել միսն ու սունկը թթվասերային սոուսում մոտ 10 րոպե: Անջատել կրակը, զարդարել կտրատված կանաչ սոխով, մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս