
Արաբական թխվածքաբլիթ Մեզելմեն

Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 300 գ
2. Շաքարավազ – 100 գ
3. Ձիթայուղ – 6 ճ/գ
4. Ջուր – 125 մլ
5. Ձու – 1 հատ
6. Մեղր – 2 ճ/գ
7. Նուշ
8. Աղ – 1/4 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ալյուրը, շաքարավազը և ձիթայուղը խառնել, ավելացնել ջուր, աղ և ձու: Խմոր հունցել:
2. Խմորը թողնել, որ հանգստանա:
3. Խմորը գրտնակել 1 սմ հաստության շերտի:
4. Բաժակով թխվածքաբլիթներ ձևավորել:
5. Թխել նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 10-15 րոպե:
6. Պատրաստի թխվածքաբլիթները շարել թղթին, վրաները մեղր քսել, մանրացրած նուշ շաղ տալ: Մատուցել սառը վիճակում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը