Բաժիններ՝

Արաբական թխվածքաբլիթ Մեզելմեն

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 300 գ

2. Շաքարավազ – 100 գ

3. Ձիթայուղ – 6 ճ/գ

4. Ջուր – 125 մլ

5. Ձու – 1 հատ

6. Մեղր – 2 ճ/գ

7. Նուշ

8. Աղ – 1/4 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ալյուրը, շաքարավազը և ձիթայուղը խառնել, ավելացնել ջուր, աղ և ձու: Խմոր հունցել:

2. Խմորը թողնել, որ հանգստանա:

3. Խմորը գրտնակել 1 սմ հաստության շերտի:

4. Բաժակով թխվածքաբլիթներ ձևավորել:

5. Թխել նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 10-15 րոպե:

6. Պատրաստի թխվածքաբլիթները շարել թղթին, վրաները մեղր քսել, մանրացրած նուշ շաղ տալ: Մատուցել սառը վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս