Գետնանուշով անուշաբույր թխվածքաբլիթներ՝ աշնանային տրամադրության համար:
Աշխարհի ամենահայտնի աղցանները. «Քոուլ սլոու»:
Երկտակ թասի մեջ խառնել կաթը, ջուրը, աղը, շաքարավազը և կարագը: Խառնուրդը հասցնել եռման: Կարագը պետք է ամբողջությամբ հալչի:
Խորանարդաձև կտրատել նեխուրը, ավոկադոն, ձուն, վարունգը, լոլիկը, հազարի թերթերը: Շատ մանր կտրատել կանաչ սոխը:
Խառնել սոդան ալյուրի հետ, կամաց-կամաց ավելացնել զանգվածի մեջ, խմոր հունցել: Պատրաստի խմորը թողնել հանգստանալու 20 րոպե:
Թասի մեջ լցնել կաթնաշոռը, ավելացնել ձվերը, ալյուրը, շաքարավազը, սոդան և աղը: Զգուշությամբ խառնել: Ստանալ միասեռ զանգված:
Հացը խորանարդաձև կտրատել: Վրան օրեգանո շաղ տալ և 15-20 րոպեով դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: Թողնել, մինչև ոսկեգունելը: Չորահացը հանել ջեռոցից, վրան սխորի փոշի և աղ ցանել: Դնել մի կողմ:
Ալյուրին ավելացնել աղ, շաքարավազ, խառնել: Սառը կարագը քերել քերիչով և տրորել ալյուրի հետ: Ստանալ փշրանք: Ավելացնել սառը ջուր, խմոր հունցել: Խմորը փաթաթել սննդային թաղանթի մեջ և 30 րոպեով դնել սառնարանը:
Մեծ կաթսայի մեջ ջուր եռացնել: Ավելացնել շաքարավազ, անանուխ և համեմունքներ: Նորից հասցնել եռման, հետո ցածրացնել կրակը և եփել մոտ 15 րոպե:
Ամերիկյան սոուս «Ռանչ»:
Չինական թթու-քաղցր սոուս:
Լայն տապակի տաքացնել միջին կրակի վրա, ավելացնել կարագ և մեղր: Սպասել, մինչև կարամելը սկսի եռալ, շարել տանձի հաստ շերտերը, բարձրացնել կրակը և կարամելիզացնել բաղադրիչները 4-5 րոպե: Երբեմն շրջել: Վերցնել կրակից:
Բալը մեկ շարքով շարել թխելու համար նախատեսված կաղապարի հատակին, վրան լցնել 50 գ շաքարավազ և թողնել կես ժամ:
Բանջարեղենը հաստ շերտատել: Հազարի տերևները ձեռքով կտրատել: Պանիրը նույնպես հաստ շերտատել, խառնել:
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Մեծ թասի մեջ խառնել ալյուրը, փխրեցուցիչը, շաքարավազը և սենյակային ջերմաստիճանի կարագը: Այնքան տրորել, մինչև վերածվի մանր փշրանքի:
Ծովախեցգետնի մածուկը պատրաստելու համար խառնել բոլոր բաղադրիչները:
Լուսանկարիչ Դարիա Խորոշավինան և սննդի ոճաբան Օլգա Կոլեսնիկովան միավորել են ուժերը և ստեղծել են «Խոհանոցային ուրվականներ» նախագիծը, որտեղ արտիստները ցուցադրել են սննդի իրական գեղագիտությունը գեղեցիկ GIF պատկերներում:
Օրվա բաղադրատոմսը. սալորով բրաունի, որը կզարդարի ձեր աշունը:
Խաղողով և նուշով աշնանային կարկանդակ:
Բազուկը լավ լվանալ, փաթաթել փայլաթիթեղով: Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան և թխել բազուկը 1.5 ժամ:
Հազարները բաժանել տերևների և 10 րոպե թողնել ջրի մեջ, որից հետո լավ լվանալ և չորացնել:
Գազարը քերել, սոխը մանր կտրատել և միասին տապակել: Ավելացնել բարակ շերտատած սունկը, մանանեխը և շոգեխաշել ցածր կրակի վրա:
Կարտոֆիլը խոշոր կտրատել: Լոբին երկարությամբ կիսել: Պղպեղը խոշոր շերտատել, լոլիկները կիսել:
Սոխը կտրատել, տապակել, ավելացնել կտրատված երշիկը և խոզապուխտը, տապակել 3 րոպե, ավելացնել կտրատված լոլիկները և տոմատի մածուկը: Շոգեխաշել 7 րոպե:
Տաքացնել տապակը, մի փոքր բուսայուղ լցնել: Հավի կրծքամսին աղ և պղպեղ ցանել, դնել տապակի մեջ: Տապակել երկու կողմից, յուրաքանչյուր կողմը՝ 3-4 րոպե:
Առաջին հերթին պետք է եփել մաքրած կարտոֆիլը: Այն պետք է փափկի, բայց չվերածվի խյուսի:
Բավարական կոտլետներ՝ պատրաստված սպանախով և կաթնաշոռով:
Աշխարհի ամենահամեղ նախաճաշը:
Նախապատրաստել բաղադրիչները: Խնձորը լվանալ և չորացնել: Կիսել, հեռացնել սերմերը: Կեղևը թողնել, որովհետև դրանում պարունակվում է մեծ քանակությամբ պեկտին: Խնձորը շատ չմանրացնել:
Սմբուկը մաքրել և խորանարդաձև կտրատել: Աղալ, այնուհետև քամել: Ավելացնել ձվերը, ալյուրը, աղը, լավ խառնել: