Բաժիններ՝

Բոստոնյան լոռամրգային պիրոգ

Բաղադրիչներ

Խմորի համար

1. Ալյուր – 130 գ

2. Ձու – 3 հատ

3. Շաքարավազ – 1 բաժակ

4. Կարագ – 150 գ

5. Փխրեցուցիչ – 0.5 թ/գ

Միջուկի համար

1. Լոռամիրգ – 300 գ

2. Տապակած ընկույզ – 80 գ

3. Շաքարավազ – 0.5 բաժակ

Զարդարելու համար

1. Շաքարի փոշի – 3 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ձուն, շաքարավազը և փափուկ կարագը հարիչով հարել 3-4 րոպե:

2. Զանգվածին ավելացնել ալյուր և փխրեցուցիչ, խմոր հունցել:

3. Կաղապարը պատել թխելու համար նախատեսված թղթով, հատակին տեղավորել լոռամիրգը, ընկույզը, վրան շաքարավազ ցանել, լցնել խմորը: Կաղապարը ծածկել փայլաթիթեղով և 40 րոպե թխել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Դրանից հետո փայլաթիթեղը հանել և թխել ևս 5 րոպե:

4. Պատրաստի պիրոգը շուռ տալ ափսեի մեջ, սառեցնել, վրան շաքարի փոշի շաղ տալ, մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս