Բաժիններ՝

Ի՞նչ պատրաստել ռիկոտայից. համեղ պեննե

Դանիլովսկու շուկայի զարգացման տնօրեն Օլգա Կուկոբայի բաղադրատոմսը:

Բաղադրիչներ

1. Պաստա (պեննե կամ ֆուսիլի) – 2 չափաբաժին

2. Ռիկոտա – 1 բաժակ

3. Ձիթապտղի յուղ

4. Պարմեզան – 200 գ

5. Կիտրոն – 1-2 հատ

6. Աղ, կարմիր և սև պղպեղներ

7. Թարմ ռեհան

Պատրաստման եղանակը

1. Պարմեզանը և կիտրոնի կեղևը մանր քերիչով քերել։

2. Պարմեզանը, ռիկոտան, ձիթապտղի յուղը, կիտրոնի կեղևը և հյութը խառնել:

3. Պաստան եփել al dente աստիճանի, ջուրը չթափել:

4. Պատրաստի սոուսը լցնել պաստայի վրա, խառնել: Ավելացնել մեկ բաժակ պաստայի ջուր:

5. Ըստ ցանկության՝ համեմել աղով և պղպեղներով: Վրան քերած պարմեզան շաղ տալ, զարդարել թարմ ռեհանի տերևով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս