
Եղինջով աղցան

Բաղադրամասերը՝
- Եղինջ- 200 գ
- կանաչ սոխ
- հազար
- մաղադանոց
- համեմ
- ընկույզ
- աղ, սև պղպեղ
- լիմոնի հյութ
- ձեթ
Պատրաստման եղանակը՝
Նախապես լվացած եղինջը լավ տրորեք ձեռնոցներով, որպեսզի չծակծկի: Ցանկության դեպքում կարող եք թևթևակի շոգեհարել՝ 1-2 րոպե թողնելով թույլ աղաջրով եռացրած ջրի մեջ։
Շոգեհարելուց հետո պետք է եղինջը քամել և կտրատել։ Հազարը, համեմը, մաղադանոսը և կանաչ սոխը կտրատեք և ավելացրեք եղինջի վրա։
Համեմել սև պղպեղով, աղով, լիմոնի հյութ և ձեթ ավելացնել:
Մատուցելիս վրան լցնել մանրացրած ընկույզը։