
Կծու ապուր

Բաղադրիչներ՝
- Ձիթապտղի յուղ- 2 ճաշի գդալ
- սխտոր- 3 պճեղ
- կոճապղպեղ՝ քերած- 1 թեյի գդալ
- կանաչ կարրի մածուկ- 1 թեյի գդալ
- բանջարեղենի արգանակ- 4 բաժակ
- կոկոսի կաթ- 1 բանկա
- կարագ- 1/2 բաժակ
- սոյայի սոուս- 2 ճաշի գդալ
- Ագավե օշարակ- 2 ճաշի գդալ
- 2 հատ լայմի հյութիա
- Ռամենի արիշտա
Պատրաստման եղանակը՝
Մեծ կաթսայի մեջ տաքացրեք ձիթապտղի յուղը, ավելացրեք մանրացրած սխտորն ու քերած կոճապղպեղը։ Այնուհետև ավելացրեք կարրիի մածուկը, եփեք ևս մեկ րոպե։
Ավելացրեք 3 բաժակ բուսական արգանակն ու կոկոսի կաթ: Խառնեք, կրակն իջեցրեք նվազագույնի և եփեք:
Առանձին ամանի մեջ հարեք կարագն ու 1 բաժակ բանջարեղենի արգանակը, և ավելացրեք եփուկին։ Լավ խառնեք, ավելացրեք սոյայի սոուսը, ագավան և լայմի հյութը։ Եփեք թույլ կրակի վրա 5-10 րոպ, որպեսզի համերը ձուլվեն: Համտեսել և անհրաժեշտության դեպքում ավելացրեք մի պտղունց աղ։
Մատուցելուց առաջ կաթսայի մեջ ավելացրեք ռամենի արիշտան: Սովորաբար այն եփվում է 1-2 րոպեում: