
Թզի մուրաբա՝ նուշով

Բաղադրամասեր՝
- Թուզ (դեղին)- 1 կգ
- շաքարավազ- 900 գ
- նուշ-180 գ
- կոնյակ (կարելի է նաև ռոմ կամ բրենդի)- 3 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը՝
Թուզը լվանալ, կիսել 4 մասի, վրան լցնել շաքարավազ և թողնել 1 օր։ Հաջորդ օրը դնել կրակի վրա, հասցնել եռման, եփել 40-50 րոպե՝ անընդհատ վրայից հավաքելով փրփուրը ։
Վերցնել կրակի վրայից, թողնել ևս 1 օր։ Հաջորդ օրը նորից դնել կրակի վրա, հասցնել եռման, եփել 30-40 րոպե։
Վերջին 5 րոպեն մինչև մուրաբայի եփելը ավելացնել մաքրած և բոված նուշը և կոնյակը։ Լցնել ապակե տարաների մեջ և փակել։