
Պելմենի

Բաղադրամասեր`
- Հորթի միս- 1 կգ
- ձու 2 հատ
- ալյուր- 500 գ
- հանքային ջուր-200 մլ
- սոխ- 1 հատ
- աղ, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը՝
Ձուն հարել, ավելացնել հանքային ջուրը, հարել, ավելացնեմ մի փոքր աղ: Վերջում ավելացնել ալյուրը և տրորել:
Աղացած մսի ֆարշին ավելացնել մանր կտրատած սոխը, աղ և սև պղպեղ անել:
Խմորը բացել, ձեր նախընտրած չափով կլորակների բաժանեք: Յուրքանչյուր խմորի վրա դնել միսը և ծայրերն ամրացնել: