
Հավը՝ մեղրով և սխտորով

Բաղադրությունը՝
- հավի ազդրեր- 4 հատ
- կարմիր կարտոֆիլ- 4 հատ
- գազար- 2 հատ
- սոխ- 1-2 հատ
- կանաչ լոբի- 300 գրամ
- թարմ մաղադանոս
- աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- Եգիպտացորենի օսլա- 2 ճ/գ, ըստ ցանկության
- ջուր
Մեղրի և սխտորի սոուս՝
- մեղր- 1/3 բաժակ
- սխտոր- 1 ճ/գ (աղացած)
- սոյայի սոուս, ցածր նատրիումով- 1/2 բաժակ
- կետչուպ- 3 ճ/գ
- օրեգանո- 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը՝
Փոքր ամանի մեջ խառնել մեղրը, սխտորը, սոյայի սոուսը, օրեգանոն և կետչուպը:
Հավի ազդրերը, կարտոֆիլը, գազարն ու սոխը լցնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել մեղրով և սխտորով պատրաստած սոուսը, 100 գրամ ջուր և դանդաղ կրակի վրա եփել։
Եփել ցածր մակարդակի վրա 1-2 ժամ։
Եփվելուց 30 րոպե առաջ ավելացնել կանաչ լոբին և շարունակել եփել, մինչև լոբին փափկի, և սոուսը թանձրանա:
Մատուցելիս զարդարեք մաղադանոսով: