
Թոնրի հարիսա

Բաղադրամասերը՝
- Ոչխարի միս- 1 կգ
- կորկոտ- 400 գրամ
- հալած յուղ
- աղը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը՝
Ոչխարի միսը լվանալ, կտրատել, դնել կավե կճուճի մեջ, վրան սառը ջուր լցնել, փակել և դնել թոնիրը։ Միսը եփվելուց հետո հանել կճուճից, ոսկրազատել, նորից լցնել կճուճի մեջ, ավելացնել հալած յուղը, կորկոտը, աղ անել, խառնել, փակել, նորից իջեցնել թոնիրը:
Եփելու ընթացքում ժամանակ առ ժամանակ խառնել մինչև միատեսակ զանգված ստացվի:
Նույնը կարելի է պատրասել նաև ջեռոցում։