
Տավարի մսով արիշտա

Բաղադրությունը՝
- Ձիթապտղի յուղ- 2 ճաշի գդալ
- տավարի շոգեխաշած միս- 1 կգ
- տավարի արգանակ- 3 բաժակ
- արիշտա-400 գրամ
- սոխի փոշի- 1 թ/գ
- սխտորի փոշի- 1 թ/գ
- Աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- թթվասեր- 150 գրամ
- Պարմեզան պանիր- 150 գրամ (քերած)
- Սոխ- 1 հատ
Պատրաստման եղանակը՝
Մեծ կաթսայի մեջ միջին բարձրության կրակի վրա տաքացրեք ձիթապտղի յուղը, ավելացնել նախապես շոգեխաշած միսը և համեմել՝ (սոխի փոշի, սխտորի փոշի, աղ և պղպեղ): Տապակել 3-5 րոպե, մինչև տավարի միսը տապակվի բոլոր կողմերից:
Այնուհետև ավելացնել 3 բաժակ արգանակը, և ցածր կրակ վրա եփել 10 րոպե: Դրանից հետո ավելացնել արիշտան և շարունակել եփել ևս 10 րոպե, երբեմն խառնելով, մինչև լապշան փափկի:
Կրակն անջատեք, խառնեք թթվասերն ու պարմեզան պանիրը՝ մինչև միասեռ զանգված ստացվի:
Մատուցելիս կարող եք վրան թարմ մանր սոխ կտրատել։