
Մրգային թխվածքաբլիթներ

Բաղադրիչներ՝
• կարագ- 125 գ
• թթվասեր- 125 գ
• շաքարավազ- 1 ճ/գ
• ալյուր- 250 գ (1,5 բաժակ )
• վանիլին
• նարնջի կամ կիտրոնի կեղև՝ ըստ ցանկության
Միջուկի համար՝
• պովիդլո մրգային
• շաքարի փոշի՝ զարդարելու համար
Պատրաստման եղանակը՝
Կարագը նախապես փափկացնել, հարել շաքարավազով, վանիլինով և թթվասերով։
Ավելացնել ալյուրը և հունցել։ Ստացված խմորը բաժանել 2 մասի, փաթաթել սննդի տոպրակով և դնել սառնարանում 1 ժամ։
Ջեռոցը տաքացնել 180-190°։
Խմորը գրտնակել երկար ուղղանկյունաձև, վրան լցնել պովիդլոն, փաթաթել և բաժանել հատվածների։
Թխել 20 րոպե։ Ջեռոցից հանել և վրան ցանել շաքարի փոշի։