
Ծովախեցգետնով ապուր

Բաղադրամասերը՝
- Ծովախեցգետին- 450 գ, կեղևազերծված և մաքրված
- բուսական յուղ- 1 ճ/գ
- սոխ- 1 հատ, մանր կտրատած
- սխտոր- 3 պճեղ, ճզմած
- կոճապղպեղ- մի պտղունց, աղացած
- կարմիր կարրի մածուկ- 1 ճ/գ
- կոկոսի կաթ- 1 տարա
հավի կամ բանջարեղենի արգանակ- 3 բաժակ - ձկան սոուս- 1 ճ/գ
- լայմ- 3 հատ
- շագանակագույն շաքարավազ- 1 ճ/գ
- սպանախ- 200 գրամ
- կարմիր բուլղարական պղպեղ- 1 հատ, կտրատած
- Թարմ ռեհան- զարդարելու համար
- Աղ և սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը՝
Բուսայուղի մեջ տապակեք սոխը, սխտորը և կոճապղպեղը (մոտ 3 րոպե, մինչև սոխը փափկի և համերը միախառնվեն)։
Ավելացրեք կարրիի մածուկը և եփեք ևս մեկ րոպե: Լցնել կոկոսի կաթը, արգանակը, ձկան սոուսը, 2 հատ լայմի հյութը և շաքարավազը: Խառնուրդը թողեք եռա:
Այնուհետև ավելացնել կտրատած կարմիր բուլղարական պղպեղը և եփել ևս 5 րոպե, մինչև այն սկսի փափկել։
Ավելացնել ծովախեցգետինը, եփել մոտ 5 րոպե, մինչև վարդագույն դառնան և եփվեն, աղ արեք։ Մատուցելուց անմիջապես առաջ ավելացնել սպանախը։
Մատուցելիս զարդարեք թարմ ռեհանով, լայմի կտորներով: