Բաժիններ՝

Իտալական տապակա

Բաղադրիչները՝

  • Տավարի միս- 1 կգ (կտրատել մեծ կտորներով)
  • բեկոն- 300 գրամ (ըստ ցանկության)
  • գազար- 3 հատ
  • սոխ- 1 հատ
  • աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
  • նեխուր- 2 ձող
  • սխտոր- 2 պճեղ
  • կարմիր պղպեղի փաթիլներ (ըստ ցանկության)- 0.5 թեյի գդալ
  • տավարի մսի արգանակ- 3 բաժակ
  • տոմատի մածուկ- 1 ճ/գ
  • ուրց- 1 թեյի գդալ
  • խնկունի- 1 թեյի գդալ
  •  իտալական համեմունք- 1 թեյի գդալ
  • դափնու տերև- 2 հատ

Պատրաստման եղանակը՝

Տավարի միսը համեմել աղով և պղպեղով։ Խոզապուխտը կտրատել, տապակել, հանել թավայից և նույն յուղի մեջ տապակել միսը: Միսը նույնպես հանել տապակից և նույն թավայի մեջ տապակել ավելացնել սոխը, գազարն ու նեխուրը և եփել մինչև փափկի, մոտ 7-10 րոպե: Դրանից հետո ավելացնել սխտոր, կարմիր պղպեղի փաթիլները և շարունակեք եփել ևս 1-2 րոպե: Ավելացնել արգանակը, մանրացված լոլիկը, ուրցը, խնկունին, իտալական համեմունքները, դափնու տերևները և բեկոնը։ Լավ խառնեք և ավելացրեք տապակած միսը։

Միջին բարձրության կրակի եփեք 2 ժամ, մինչև միսը լավ եփվի։

Համեմել աղով և պղպեղով՝ ըստ ճաշակի, հեռացնել ուրցի, խնկունու և դափնու տերևների ճյուղերը և վայելեք։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս