Վրացական «Չիրբուլի»
Բաղադրիչները՝
- 5 հատ ձու
- 4 հատ լոլիկ
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 1 բուռ ընկույզ
- 4-5 պճեղ սխտոր
- 1 ճ.գ. տոմատի մածուկ
- 2 ճ.գ. բուսական յուղ
- 10 գ կարագ
- 3 ճյուղ կանաչ սոխ
- կանաչի (համեմ, սամիթ, մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի)
- աղ
- 1/2 բաժակ ջուր
Պատրաստման եղանակը
Մանր կտրատեք մաքրած գլուխ սոխը, սխտորն ու ընկույզը: Լոլիկը խորանարդաձև կտրատեք: Կեղևից մաքրել պետք չէ: Մանր կտրատեք կանաչին:
Թավայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղի ու կարագի խառնուրդը, ավելացրեք սոխն ու տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
Ավելացրեք սխտորն ու ընկույզը, ևս 1 րոպե տապակեք:
Ապա ավելացրեք տոմատի մածուկը, հետո՝ կտրտած լոլիկն ու ջուրը: Թողեք եռա, հետո կրակը թուլացրեք և թույլ կրակի վրա 5 րոպե շոգեխաշեք: Աղ արեք: Երբ թավայում եփվող զանգվածը միատարր դառնա, հատ-հատ ջարդեք-ավելացրեք ձվերն այնպես, որ դեղնուցն ամբողջական մնա: Թավան կափարիչով ծածկեք, սպասեք մինչև ձվերն էլ պատրաստ լինեն: Լավ կլինի, եթե դեղնուցը մի քիչ թույլ մնա, դրա համար եփել պետք է 5 րոպե:
Պատրաստի չիրբուլիի վրա կտրտած թարմ կանաչի լցրեք: Մատուցեք տաք վիճակում, հենց թավայով: