Հավը՝ սխտորով ու սոյայի սոուսով
Բաղադրիչները
6 բաժնի համար
- 1 հատ հավ
- 1 ճ.գ. սոյայի սոուս
- 1 ճ.գ. բուսական յուղ
- 2 պճեղ սխտոր
- 1 ճ.գ. մեղր
- 2 ճ.գ. նարնջի հյութ
- աղացած սպիտակ պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Հավը փորի հատվածից բացեք ու այնպես տեղադրեք, որ կողոսկրերը հպվեն յուղով պատած տապակին:
Հավի վրա քսեք կտրտած-մանրացրած սխտորն ու սոյայի սոուսը, վրան պղպեղ ցանեք, 12 ժամ թողեք սառը տեղում:
Հավով տապակը փայլաթիթեղով ծածկեք ու 1 ժամ տապակեք 160 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում: Փայլաթիթեղը հեռացրեք: Պատրաստ լինելուց 10 րոպե առաջ հավի վրա լցրեք մեղրի հետ խառնած նարնջի հյութը:
Հավը տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
Մատուցեք բանջարեղենով աղցանի կամ տապակած կարտոֆիլի հետ: