Խոզի կրծքամիսը ոսկորով՝ բանջարեղենի հետ
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 700 գ խոզի միս (կրծքամիս՝ ոսկորով)
- 2 հատ բադրիջան
- 1 գլուխ սոխ
- 3 հատ լոլիկ
- 1 հատ գազար
- 2 պճեղ սխտոր
- 1-2 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
- 1 բաժակ մսային արգանակ
- 1 թ.գ. աղացած խնկածաղիկ (майоран)
- 1 ճ.գ. մաղադանոսի ու սամիթի կտրտած տերևներ
- աղացած սև պղպեղ, աղ
Պատրաստման եղանակը
Բադրիջանները խորանարդաձև կտրատեք, աղ արեք, 10 րոպե թողեք, ապա լվացեք ու չորացրեք:
Լոլիկների վրա խաչաձև կտրվածք արեք, մի քանի վայրկյանով մտցրեք եռացրած ջրի մեջ, մաքրեք կեղևից, կտրատեք:
Սոխն ու գազարը տաշեղների ձևով կտրատեք, բադրիջանի ու կտրտած սխտորի հետ մեկտեղ 10 րոպե տապակեք:
Ավելացրեք լոլիկը, արգանակը և 20 րոպե շոգեխաշեք:
Ոսկորով խոզի միսը համաչափ կտրատեք, աղ ու պղպեղ արեք, աղացած խնկածաղիկով տրորեք և ձեթի մեջ տապակեք մինչև պատրաստ լինելը:
Մատուցելիս խոզի կրծքամիսը տեղադրեք սկուտեղի մեջ, կողքին լցրեք պատրաստի բանջարեղենային սոուսը ու վրան կանաչի ցանեք:
Ուտեստին որպես խավարտ կարող եք խաշած բրինձ մատուցել: