Բաժիններ՝

Շպրոտը՝ շերտավոր խմորի մեջ

Բաղադրիչները՝

  • 600 գ շերտավոր խմոր
  • 250 գ շպրոտ
  • 1 հատ ձու
  • ձեթ՝ տապակելու համար

Պատրաստման եղանակը

Շերտավոր խմորը կիսեք, բացեք ու վերածեք 3-4 մմ հաստությամբ երկու ուղղանկյունաձև շերտի:

Շպրոտները առանձնացրեք յուղից, տեղադրեք թղթե անձեռոցիկների վրա:

Կարդացեք նաև

Շպրոտները իրարից 2-3 սմ հեռավորության վրա, կողք-կողքի շարեք խմորի մի շերտի վրա: Շպրոտների միջև ընկած խմորի վրա հարած ձու քսեք:

Վերևից տեղադրեք խմորի երկրորդ շերտը, խմորների ծայրերը սեղմելով ամրացրեք, ձկների միջև ընկած հատվածները նույնպես սեղմեք: Խմորը ուղղանկյունաձև կտրտեք այնպես, որ յուրաքանչյուր ուղղանկյան կենտրոնում մեկական շպրոտ լինի և տապակեք ձեթի մեջ մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:

Ուտեստը մատուցեք տաք վիճակում:

Տեսանյութեր

Լրահոս