Բաժիններ՝

Հունական տաք նախուտեստ՝ բույուրդի

Բաղադրիչները՝

  • 2 հատ լոլիկ
  • 6 հատ շամպինյոն
  • 300 գ ֆետա պանիր
  • 1 գլուխ սոխ
  • 2 պճեղ սխտոր
  • 1 փունջ մաղադանոս
  • 1 ճ.գ. բալզամային քացախ
  • 2 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
  • 1 թ.գ. մեղր
  • աղ, աղացած սև պղպեղ, աղացած մշկընկույզ (мускатный орех)՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Սխտորը բարակ տաշեղների ձևով կտրատեք: Սոխն ու լոլիկը կիսաօղակաձև կտրատեք: Բարակ շերտերով կտրատեք նաև սունկը: Խորանարդաձև կտրատեք ֆետա պանիրը: Մաղադանոսը մանր կտրատեք:

Տապակը պատեք ձիթապտղի ձեթով, վրան շարեք կտրտած պանիրը, սխտորն ու սոխը:

Կարդացեք նաև

Ապա շերտ-շերտ հերթափոխելով՝ շարեք լոլիկն ու սունկը: Աղ ու պղպեղ արեք, վրան լցրեք կտրտած մաղադանոսի մի մասը:

Պատրաստեք սոուսը: Դրա համար պետք է խառնել ձիթապտղի ձեթը, բալզամային քացախը, մեղրը, աղացած պղպեղն ու մշկընկույզը:

Ստացված սոուսը լցրեք տապակի պարունակության վրա, այն ծածկեք փայլաթիթեղով ու 20-25 րոպեով տեղադրեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:

Առաջին 10 րոպեն տապակեք փայլաթիթեղով, հետո՝ առանց փայլաթիթեղի:

Մատուցեք տաք վիճակում:

Տեսանյութեր

Լրահոս