Ալմոգրոտե՝ պանրով ու լոլիկով պաշտետ
Բաղադրիչները՝
- 300 գ լոլիկ
- 100 գ պինդ պանիր
- 2-3 պճեղ սխտոր
- 3 պտղունց պապրիկա
- 3 պտղունց աղացած կարմիր կծու պղպեղ
- 0,5 թ.գ. բուսական յուղ՝ ըստ ցանկության
- 3 պտղունց աղ
Պատրաստման եղանակը
Կաթսայի մեջ ջուր եռացրեք, 5-7 րոպեով եռացրած ջրի մեջ թողեք լոլիկները, հանեք, մաքրեք կեղևից ու սերմերից, կտրատեք՝ թողնելով միայն պտղամիսը:
Պանիրը մանր քերիչով անցկացրեք:
Կտրտած լոլիկը լցրեք բլենդերի մեջ:
Սխտորը մաքրեք, լցրեք բլենդերի մեջ, լոլիկի հետ մեկտեղ հարեք:
Քերած պանիր լցրեք լոլիկի ու սխտորի զանգվածի վրա, ավելացրեք աղացած կարմիր կծու պղպեղը, պապրիկան ու աղը, կրկին հարեք: Եթե լոլիկը շատ մսոտ է, բուսական յուղ էլ ավելացրեք: Կրկին հարեք մինչև միատարր զանգված ստանալը:
Ստացված պաշտետը լցրեք սոուսի համար նախատեսված պնակի մեջ: Պատրաստ լինելուց անմիջապես հետո մատուցեք՝ զարդարելով թարմ կանաչիով: