Բրինձը եփեք։ 1,2 լիտր ջրի մեջ լցրեք ոսպը, եռալուն պես ավելացրեք մանր կտրատած բեկոնը, սոխը և սխտորը, և շարունակեք եփել դանդաղ կրակի վրա 30 րոպե։
Պատրաստել մարինադը՝ խառնելով սոյայի սոուսը, չիլիի պղպեղը, բուսայուղը, կիտրոնի հյութը, շաքարավազը և համեմունքները, մանրակրկիտ խառնել։
Գազարը մաքրել, քերիչով անցկացնել, ավելացնել բրինձը, մանր կտրատած ընկույզը։ Խառնել և փոքրիկ գնդիկներ պատրաստել։
Սունկը լցնել 2 լիտր տաք ջրի մեջ և թողնել 2 ժամ, ապա քամել, և լվանալ։
Կարտոֆիլները կեղևով եփել: Սոխը բարակ կտրատել և քացախի, մանանեխի ու ձիթայուղի հետ խառնել: Համեմել աղով և պղպեղով։
Միսը կրտրատել նեղ երկար մասերի, աղ, պղպեղ անել, և խառնել ալյուրի մեջ։ Բուսայուղը տաքացնել, մսի կտորները տապակել։ Այնուհետև կաթսայից միսը հանեք և նույն բուսայուղի մեջ տապակեք սոխն ու սունկը։
Բաղադրիչներ Հավի ֆիլե – 400 գ Վարունգ – 2 հատ Կաթ – 3 ճ/գ Սոյայի սոուս – 2 ճ/գ Ձիթապտղի յուղ – 2 ճ/գ Քունջութ – 2 ճ/գ Աղ, պղպեղ Պատրաստման եղանակը Հավի կրծքամիսը եռացնել աղաջրի մեջ, սառեցնել և մանրացնել։ Վարունգը կտրատել կիսաշրջանաձև շերտերով։ Ձուն հարել կաթի և աղի հետ, լցնել նախապես տաքացրած տապակի մեջ […]
ֆունչոզան դնել տաք (բայց ոչ եռացող) ջրի մեջ և թողնել 5-10 րոպե, լվանալ սառը ջրով և չորացնել։
Ձուն եփել, պանիրը քերել միջին քերիչով, ավելացնել փափկեցրած կարագը և համեմունքների հետ բլենդերով հարել։
Գազարը քերել կամ կտրատել շատ բարակ շերտերով։ Քաղցր պղպեղը կտրատել խորանարդաձև։
Ստուգեք՝ երբ ձավարը եփված լինի, ապա նշանակում է՝ հարիսան պատրաստ է, ավելացրեք աղը, թողեք եփվի ևս 10 րոպե։
Գազարը շատ բարակ շերտերով քերել: Ավելացնել քացախը, խառնել և տարան փակեք կափարիչով: Թողնել 1 ժամ։ Սխտորը ճզմեք, ընկույզը մանր կտրատեք և ավելացրեք գազարին։ Ավելացնել նաև աղը, շաքարավազը, կարմիր պղպեղը և համեմի սերմերը։
Միսը երկարավուն կտրատել և բուսայուղի մեջ տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը դառնալը։ Այն պետք է լավ եփվի։ Ավելացնել խորանարդաձև կտրատած սոխը և տապակել 20-30 րոպե: Ավելացնել աղը, սև աղացած պղպեղը։
Միջուկի համար անհրաժեշտ է փափկած կարագը խառնել մանր կտրատած սամիթի կամ մաղադանոսի հետ։ Կարագից փոքրիկ ձողիկներ պատրաստել և դնել սառցարան։
Սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցից, հարել, երբ փրփրի ավելացնել կիտրոնի հյութը։
Եթե չեք ցանկանում գնել բարձրորակ կենցաղային քիմիական նյութեր կամ այդ պահին չունեք, ապա կարող եք ինքներդ պատրաստել արդյունավետ միջոց, որը հիանալի մաքրում է յուղի շերտը կահույքի և մյուս մակերեսների վրայից։
Մեծ կաթսայի մեջ բուսական յուղ լցնել, ավելացնել շոգեխարշած միսը՝ աղով, տապակել և ավելացնել 2 ճ/գ ալյուրը։ Միսը կարմրելուց հետո այն հանել կաթսայից։
Հավը բացել մեջտեղից և թակել, ավելացնել համեմունքները, թողնել կես ժամ։
Գազարը մաքրել և անցկացնել խոշոր քերիչով: Մաղադանոսը մանր կտրատել։
Թավայի մեջ հալեցնել կարագը, ավելացնել բուսայուղն ու տապակել հավի կտորները, շարել ափսեի մեջ։
Կատարյալ ռեստորանման սթեյք պատրաստելու համար դուք պետք է ընտրեք միս, որը մոտենում է իր պիտանելիության ժամկետին: Այս մասին Газета.Ru-ին ասել է Drinks@Dinners ռեստորանի շեֆ-խոհարար Եվգենի Միխայլովը։
Բոլոր բաղադրիչները խառնել, կեքսի համար նախատեսված տարային բուսայուղ քսել և խմորը լցնել մեջը։
Սմբուկը կտրատել և դնել ջեռոցում 180 աստիճան ջերմաստիճանում մինչև դարչնագույն դառնալը։
Տավարի միսը կտրատել փոքր կտորների, սոխը՝ կիսալուսնաձև: Կարագի կեսը կաթսայի մեջ տաքացնել և միսը տապակել՝ մինչը կարմրելը։
Կարտոֆիլի պյուրեն, կտրատած հավի միսը, ապխտած խոզապուխտը, մանրացրած կանաչին և 1 ձուն և համեմունքները խառնել և պատրաստել փոքրիկ գնդիկներ։
Միսը լվանալ, չորացնել թղթե սրբիչով, կտրատել խորանարդաձև։ Սունկը լվանալ, կտրատել։
Հեռացնել չիլի պղպեղի սերմերը, կտրել կես օղակներով, ինչպես սոխը: Սխտորն անցկացնել քերիչով, կանաչին մանր կտրատել։
Սերկևիլը լվանալ, հեռացնել միջուկը կտրատել երկարավուն կտորների։
Լոբին լցնել ջրով տարայի մեջ և թողնել ամբողջ գիշեր։ Առավոտյան նորից լվանալ և մարմանդ կրակի վրա եփել արգանակի մեջ:
Ձուն հարել շաքարավազի և մի պտղունց աղի հետ, ավեալացնել վանիլային շաքարավազ և նորից հարել։