Հունական հալվա
Բաղադրիչները՝
- 50 գ սպիտակաձավար
- 5 ճ.գ. ձիթապտղի յուղ
- 50 գ ընկույզ
Մրգահյութի համար
- 1 բաժակ շաքարավազ
- կես կիտրոն
- 1 հատ նարինջ (կեղևը)
- դարչինի 1 փայտիկ
- 1,5 բաժակ ջուր
Պատրաստման եղանակը
Աղանդերը սկսեք պատրաստել մրգահյութը եփելով: Շաքարավազը լցրեք փոքրիկ կաթսայի մեջ, ավելացրեք ջուրը, կես կիտրոնի հյութը, նարնջից առանձնացրած կեղևը ու դարչինի փայտիկը:
Կաթսան դրեք կրակին, եփեք մինչև մրգահյութը թափանցիկ ու խիտ դառնա՝ մոտ 10-15 րոպե:
Իսկ հիմա պատրատեք հալվան: Մեկ ուրիշ փոքրիկ կաթսայում տաքացրեք ձիթապտղի յուղը: Ավելացրեք սպիտակաձավարը:
Սպիտակաձավարը տապակեք ձիթապտղի յուղով մինչև այն մի փոքր շագանակագույն երանգ ստանա:
Աստիճանաբար սպիտակաձավարին ավելացրեք մրգահյութը՝ շարունակելով անընդհատ խառնել:
Ընկույզը մանր կտրատեք, ավելացրեք սպիտակաձավարին, լավ խառնեք:
Երբ մրգահյութն ամբողջությամբ ներծծվի, հալվան էլ սկսի կաթսայի պատերին կպչել, ուրեմն՝ այն պատրաստ է:
Կաթսան հանեք կրակից, թողեք մի փոքր սառչի:
Ապա հալվան լցրեք ֆորմայի մեջ, գդալով լավ սեղմեք ու կես ժամով տեղադրեք սառնարանում:
Պատրաստի սպիտակաձավարով հունական հալվան համաչափ կտրատեք ու մատուցեք: