5 ձվի դեղնուցը լավ հարել 2 ճ/գ շաքարավազով, խառնելով ավելացնել 2 ճ/գ հալած յուղ, մի պտղունց աղ, 0,5 թ/գ լիմոնի աղ և 3 բաժակ գոլ ջուր (ջուրը լցնելիս անընդհատ պետք է խառնել, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան):
Ձվի սպիտակուցը դեղնուցից առանձնացնել, սպիտակուցը մի պտղունց աղով լավ հարել:
Կարագը հալեցրեք տապակի մեջ, սերուցքը ցնել հալած կարագի վրա, ավելացնել քերած պանիրը և շարունակել պահել միջին ջերմության վրա՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով։
Հավի միսը մանր կտրատել և տապակել բուսայուղի մեջ, ավելացնել մանր կտրատած սոխն ու սխտորը և շարունակել տապակել ևս 7 րոպե, որպեսզի սոխը կարմրի։
Սոխը և սալորաչիրը կտրատել։ Սուլուգունին շերտերով կտրատել, իսկ չոր պանիրը քերել քերիչով։
Մեծ կաթսայի մեջ լցնել ձիթապտղի յուղը, դնել միջին կրակի վրա և ավելացնել սոխը, սխտորը և գազարի կեսը՝ անցկացրած քերիչով:
1.5 բաժակ տաք կաթի մեջ ավելացնել խմորիչը, ալյուրի կեսը, լավ հունցել, ծածկել և դնել խմորը տաք տեղում: Երբ խմորը 2 անգամ աճի, ավելացնել աղ, ձվի դեղնուցները (1 հատը թողնել թխելուց առաջ վրան քսելու համար), շաքարավազով և վանիլինով հարած կարագը, խառնել այդ ամենը, ավելացնել լավ հարած ձվի սպիտակուցները և մնացած ալյուրը: Խմորը ծածկել և նորից դնել տաք տեղ: Երբ այն աճի 2 անգամ, ավելացնել չամիչը, մանր կտրատված չիրը և նուշը: Այս բոլորը լավ խառնել, տեղավորել կաղապարների մեջ և թխել 34-40 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:
Մեծ, խորը թասի մեջ լցնել շաքարավազ և աղ, ավելացնել տաք կաթ և հալեցրած կարագ: Խառնել:
Սունկը լվանալ, նախընտրելի է լինեն մանր չափերի, որպեսզի կտրատելու անհրաժեշտություն չլինի։
Մեծ կաթսայի մեջ մակարոնը կիսաեփ անել, աղ անել, հանել ջրից և անմիջապես ցողել սառը ջրով, ավելացնել ծիթապտղի յուղն ու մի կողմ դնել։
Հավի լյարդը և նեխուրը կտրատել։ Կարագը և բուսական յուղը տապակի մեջ տաքացնել, լյարդն ու նեխուրը տապակել, աղ անել։
«Խանումը» պետք է եփել շոգեկաթսայում, հակառալ դեպքում ստիպված կլինեք օգտագործել սովորական ջրով լցված կաթսա, որի մեջ մետաղյա ցանց պետք է դնել: Այդ դեպքում պատրաստի ռուլետը պետք է դնել ջուրը եռալուց հետո, ու եփել փակ կափարիչով։ Պատրաստման համար կպահանջվի 20-ից 40 րոպե՝ կախված ռուլետի հաստությունից և միջուկից։
Ալյուրը մաղել, ավելացնել աղը, խմորիչը և ալյուրի մեջտեղում փոս անել, լցնել 300 մլ ձիթապտղի յուղի հետ խառնած տաք (ոչ եռման) ջուր:
Խմորը գրտնակեք և բացեք մեծ բարակ շրջանակի տեսքով, խմորի կես հատվածի վրա տոմատի մածուկ քսեք և լցրեք միջուկը, վրան ծաղ տալ օրեգանո և ռոզմարին։ Կարող եք ավելացնել նաև ռեհանի մի քանի տերև։
Տավարի միսը կտրատել մեծ կտորներով, սոխը բաժանել 4 մասի։ Կաթսայի հատակին մսի շերտ դնել, աղ, պղպեղ անել, ավելացնել մի քանի դափնու տերեւ, պղպեղի հատիկներ և 1 սոխը՝ բաժանած 4 մասերի։ Շարունակեք դասավորել նույն հերթականությամբ։
Բաղադրիչներ Հավի բուդ- 6 հատ Սունկ շամպինիոն- 250 գ Կաթ- 3 ճ/գ Կարագ- 40 գ Շերտավոր խմոր Կարտոֆիլ- 6 հատ Սոխ- 1 հատ Բուսական յուղ Համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի Պատրաստման եղանակը Կարտոֆիլը մաքրել և խաշել։ Սոխը և սունկը մանր կտրատեք։ Սոխը տապակեք, այնուհետև ավելացրեք սունկը և շարունակեք տապակել։ Աղ անել։ Խաշած կարտոֆիլը կարագով տրորել, ավելացնել կաթը […]
Միսը՝ ամբողջական, և մաքրած, բայց չկտրատած սոխը դնել կաթսաի մեջ և եփել ամենացածր ջերմաստիճանում մեկ ժամ:
Բադրիջանը լվանալ, երկարությամբ նեղ շերտերով կտրատել։ Աղ անել, թողնել դառնությունը դուրս գա, կրկին լվանալ, քամել, չորացնել։
Միսը երկարավուն կտրատել և լավ տապակել բուսայուղի մեջ։ Ավելացնել խորանարդաձև կտրատած սոխը, և տապակելով եփել 20-30 րոպե: Միսը պետք է լավ եփվի։ Ավելացնել աղը և սև պղպեղը։
Լոլիկը և բեկոնը շերտերով կտրատել։ Բեկոնը տապակել բուսայուղի մեջ, տեղափոխել խոհանոցային անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ բուսայուղ չմնա։
Հավի կրծքամիսը բարակ շերտերով կտրատել , թեթևակի համեմել աղով, պղպեղով և մի կողմ դնել։
Սոխը տապակել, ավելացնել կտրատած սունկը, քիչ անց ավելացնել նաև բրինձը։
Սոխը կտրատել, գազարը մաքրել քերել խոշոր քերիչով և բուսայուղի մեջ տապակել։ Ավելացնել կտրատած սունկը և մանրացրած սխտորը, և եփել 5-7 րոպե։ Առանձին կաթսայի մեջ կիսով չափ եփեք մանրացրած կարտոֆիլը, այնուհետև ավելացրեք բանջարեղենով սունկը։
Ձուն հարել, ավելացնել աղ և 2 ճ/գ ջուր։ Առանձին ամանի մեջ լցնել պաքսիմատը, մեկ այլ ամանի մեջ՝ ալյուրը։
Սպանախի լավ լվանալ, ջուրը քամել և կտրել հաստ ցողունները։ Մաքրել սխտորը և կտրատել բարակ շերտերով:
Հավի կրծքամիսը եփել, մանր կտրատել: Տապակել սոխն ու սխտորը և լցնել տաք հավի արգանակի մեջ, ավելացնել մանրացրած հավի միսը, համեմել աղով և պղպեղով և հարել բլենդերով մինչև միասեռ զանգված ստացվի։
Չոր տապակի մեջ տապակել նուշն ու ընկույզը, տեղափոխել մաքուր ամանի մեջ։ Նույն թավայի մեջ տաքացնել 20 գրամ կարագը և 2-3 րոպե տապակել կեղևազրկված ու կտրատած խնձորն ու չրերը։
Սոխը կտրատել փոքր խորանարդների և ավելացնել քուֆթայի մսին։ Այնուհետև ավելացնել մյուս բոլոր բաղադրիչներն ու հարել հարիչով։
Առաջին շերտը դնել ձուն, վրան մայոնեզ քսեք, ապա շպրոտով հաջորդ շերտը ձևավորեք, վրան կրկին մայոնեզ քսեք։
Հավի կրծքամիսը կտրատել միջին չափի կտորների՝ ըստ նախասիրության, և տապակել ձիթայուղի մեջ։ Կարտոֆիլն ու գազարը կտրատել խորանարդաձև և եփել 20 րոպե։ Այնուհետեւ ավելացնել տապակած միսը և շարունակել եփել 10 րոպե։