Գազարը մաքրեք, խոշոր կտորներով կտրատեք, լցրեք կաթսայի մեջ, վրան սառը ջուր ավելացրեք:
Բանջարեղենն ու կանաչին լվացեք ու մաքրեք:
Կաթսայի մեջ լցրեք ջուրը, մեջը դրեք հավը, աղ արեք: Եռալուց հետո հավը 30 րոպե եփեք: Եփելուց հետո միսը հանեք, արգանակը հովացրեք:
Նեխուրը լվացեք, մանր կտրատեք: Խաղողը լվացեք, հատիկներն առանձնացրեք, յուրաքանչյուր հատիկը կիսեք:
Խոզի միսը բարակ շերտերով կտրատեք (շերտերի հաստությունը 1սմ-ից ոչ ավել): Դրանք շարեք տապակի մեջ:
Խորը թավայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղն ու մեջը տապակեք սոխը մինչև կիսաթափանցիկ դառնալը:
Սխտորը մաքրեք, մանր կտրատեք: Հաստ հատակով կաթսան դրեք կրակին, մեջը լցրեք կտրտած սոխն ու սխտորը: Խառնելով՝ միջին ուժգնության կրակի վրա 2-3 րոպե տապակեք մինչև թափանցիկ դառնալն ու փափկելը:
Միսը լավ լվացեք, վրան ջուր լցրեք, դրեք կրակին, 2 ժամ թույլ կրակի վրա եփեք, փրփուրը հեռացրեք:
Սիսեռը 8 ժամ առաջ սառը ջրի մեջ թրջեք: Հետո մաքրեք այն: Ոսպը մաքրեք ու լվացեք:
Տավարի փափկամիսը 2 սմ հաստությամբ ու 4 սմ երկարությամբ կտրատեք: Տապակեք հալած յուղի մեջ: Տապակած մսերը հանեք, նույն յուղի մեջ տապակեք կիսաօղակաձև կտրտած սոխը:
Հաստ հատակով կաթսայում յուղի մեջ տապակեք համեմունքները, հետո ավելացրեք կտրտած սխտորն ու սոխը, 1-2 րոպե տապակեք, ապա ավելացրեք քերած գազարն ու ևս 3-5 րոպե տապակեք:
3 լիտրանոց կաթսայի մեջ 1,5 լ ջուր լցրեք, դրեք կրակին ու եռացրեք: Մսի խճողակը ձեր ճաշակով աղ արեք, խառնեք ու գնդիկներ պատրաստեք: Մսագնդիկները լցրեք եռացող ջրի մեջ, եռալուց հետո կրակը ուժեղացրեք ու 15 րոպե եփեք: Արգանակի մեջ աղ լցրեք:
Միսը համաչափ կտորներով կտրատեք, սոխը մանր կտրատեք:
Փոքր ամանի մեջ խառնեք սոյայի սոուսը, ձիթապտղի ձեթը, շաքարավազն ու ճզմած սխտորը:
Տավարի միսը, վարունգն ու սալորաչիրը փոքր կտորներով կտրատեք: Ձվերն ու պանիրը քերիչով քերեք: Ընկույզը մանր կտրատեք:
Տավարի միսը խոշոր խորանարդների ձևով կտրատեք: Մաքրեք բանջարեղենը: Սոխը մանր խորանարդների ձևով կտրատեք, իսկ գազարը, նեխուրն ու կարտոֆիլը՝ խոշոր: Սխտորը մանրացրեք:
Լոլիկը եփեք, հոսող ջրի տակ լվացեք, թողեք քամվի: Լվացեք, չորացրեք ու խորանարդաձև կտրատեք լոլիկը: Օղակաձև կտրատեք կծու պղպեղը:
Տավարի մսի վրա սառը ջուր լցրեք, դրեք կրակին, թողեք եռա, փրփուրը հեռացրեք: Ավելացրեք սոխի կեսը, հատիկ պղպեղները, դափնու տերևները: Շատ թույլ կրակի վրա եփեք մինչև մսի պատրաստ լինելը:
Բաղադրիչները երկարավուն բրինձ- 1 բաժակ ջուր- 1,5 բաժակ կանաչ լոբի- 200 գ կանաչ ոլոռ- 100 գ եգիպտացորեն- 100 գ կարմիր բուլղարական պղպեղ- 1 հատ սոխ- կես գլուխ սխտոր- 1 պճեղ բուսական յուղ, աղ, պղպեղ ու համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի Պատրաստման եղանակը Բրինձը լվացեք ու հաստ հատակով թավայի մեջ բուսական յուղով անընդհատ խառնելով տապակեք: Տապակած բրնձի վրա եռացրած […]
Բաղադրիչները կծու պղպեղ- 1-2 հատ սխտոր- 2 պճեղ աղացած մեխակ- 1 թ/գ աղացած դարչին- 1 թ/գ աղացած մշկընկույզ- 1 թ/գ հատիկավոր սև պղպեղ- 2 թ/գ աղացած սև պղպեղ ուրց ձիթապտղի ձեթ հավի բուդ- 2 հատ հավի թև- 2 հատ սոյայի սոուս- 2 ճ/գ Պատրաստման եղանակը Սկզբում պատրաստեք մարինադը: Խառնեք կտրտած կծու պղպեղը, մանրացրած սխտորը, համեմունքները, […]
Բրոկոլին խառնեք քերած գազարի, խորանարդաձև կտրտած խնձորի, մանր կտրտած սոխի, ընկույզի ու չամիչի հետ:
Հավի եփած կրծքամիսը ու լոլիկը խորանարդաձև կտրատեք:
Գլուխ սոխը խոշոր շերտերով կտրատեք, խոշոր քերիչով քերեք գազարը: Թավայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը, մեջը տապակեք կտրտած սոխը մինչև բաց ոսկեգույն երանգ ստանալը:
Խառնեք բուսական յուղը, պապրիկան, գինձը, աղն ու աղացած սև պղպեղը: Հավի մսի վրա քսեք ստացված խառնուրդն ու դրեք փայլաթիթեղով պատված տապակի մեջ: 30 րոպեով տեղադրեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
Ձկան կտորների վրա լցրեք ստացված սոուսն ու մի քանի ժամով տեղադրեք սառնարանում: Ձուկը հանեք սառնարանից, շարեք տապակի մեջ, ձկան յուրաքանչյուր կտորի վրա տեղադրեք նարնջի մի կտոր: Տապակը 15 րոպեով տեղադրեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում: Հանեք ջեռոցից, տեղադրեք մեծ ափսեի մեջ ու մատուցեք:
Վարունգը լվացեք, օղակաձև կտրատեք, շարեք թղթե անձեռոցիկների վրա, վրան աղ արեք, 15-20 րոպե թողեք: Հետո սրբեք անձեռոցիկներով:
Լոբին նախապես գիշերը թրջեք՝ 10-12 ժամով: Եփելիս ջուր թափեք, լցրեք կաթսայի մեջ, վրան 1 լիտր ջուր ավելացրեք ու եռալուց հետո միջին ուժգնության կրակի վրա 5 րոպե եփեք:
Հավի կրծքամիսը երկարավուն կտրատեք։ Հնդկաձավարի վրա եռացրած ջուր լցրեք, թողեք 15 րոպե ուռչի։
Ոսպը լավ լվանալ և 3 ժամ թրջել 3 բաժակ ջրում, այնուհետև եփել։ Ալյուրը մաղել և ջրով խառնել, որպեսզի գնդիկներ չմնան։ Ավելացնել մածունը, լավ խառնել և դնել գազօջախին, եփել այնքան, մինչև թանձրանա։
Սոխեռած անել, ավելանել սխտորը, տապակել, այնուհետև ավելացնել համի կտրատած միսն ու տապակել՝ մինչև հավը կարմրի։