Բաժիններ՝

Ոչխարի մսով գրիլ

Բաղադրիչները՝

  • 1 կգ ոչխարի կրծքամիս՝ ոսկորով
  • 8 գլուխ սոխ
  • 1 հատ կիտրոն
  • 2 ճ.գ. կոնյակ
  • 2 ճ.գ. կտրտած սամիթ
  • 3 ճ.գ. կտրտած մաղադանոս
  • 3 ճ.գ. կտրտած ռեհան
  • 1-2 ճ.գ. խաղողի քացախ
  • 2 թ.գ. աղացած սև պղպեղ
  • 1 թ.գ. հատիկավոր սև պղպեղ
  • աղացած մեխակ
  • 3 թ.գ. աղ

Պատրաստման եղանակը

Ոչխարի կրծքամիսը ոսկորի լայնքով մասնատեք, վրան աղ, պղպեղ, աղացած մեխակ ցանեք, ավելացրեք կիտրոնի հյութն ու կեղևը, քերիչով անցկացրած սոխը, կոնյակը, քացախն ու կանաչին, խառնեք ու 6 ժամով թողեք սառը տեղում:

Ոչխարի միսը տեղադրեք ցանցի վրա, խորովեք թեժ կրակի վրա մինչև պատրաստ լինելն ու միանգամից մատուցեք:

Կարդացեք նաև

Մսի հետ որպես խավարտ կարող եք թարմ լոլիկ, խորոված քաղցր պղպեղ, օղակաձև կտրատած սոխ ու կանաչ սոխ մատուցել: Որպես համեմունք կետչուպ մատուցեք:

Խաղողի քացախը կարող եք փոխարինել խնձորի բնական քացախով:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս