Լոբին լցնել ջրով տարայի մեջ և թողնել ամբողջ գիշեր։ Առավոտյան նորից լվանալ և մարմանդ կրակի վրա եփել արգանակի մեջ:
Ձուն հարել շաքարավազի և մի պտղունց աղի հետ, ավեալացնել վանիլային շաքարավազ և նորից հարել։
Հավի կտորները դասավորել փայտիկների վրա՝ կտորների միջև թողնելով մի փոքր տարածություն, վրան քսել բուսայուղ։
Ձվի սպիտակուցը հարել մինչև փրփրելը, քիչ-քիչ ավելացնել շաքարավազը, ապա հարած դեղնուցը, հարած կարագը, թթվասերը` սոդայով և այնքան ալյուր, որ ստացվի փափուկ, ձեռքերին չկպչող խմոր, բաժանել 2 գնդի:
Միսը լվանալ, ջուրը քամել, գազարը և սխտորը կտրատել։ Մսի վրա ճեղքեր անել և մեջը դնել գազարն ու սխտորը։
Սմբուկը երկայնքով կիսել, ապա կտրատել մոտ 1 սմ հաստությամբ։
Բլղուրը լվանալ, ավելացնել 2,5 բաճակ ջուր, դնել կրակի վրա, հասցնել եռման, անջատել, ծածկել կափարիչով, թողնել մնա, մինչև ուռչի։
1 սոխը մանր կտրատել, ավելացնել մսին, այնուհետև ավելացնել բրինձը, խմելի սունելին, աղն ու պղպեղը։
Ամանորյա աղցանների համար ձվերը պետք է դնել գրեթե եռման ջրի մեջ և եփել ոչ ավելի, քան ութ րոպե, shantnews-ի փոխանցմամբ՝ ասել է խոհարար Ալեքսանդր Բելկովիչը։ Երեկոյան Մոսկվային տված հարցազրույցում նա առաջարկել է տոնական սեղանի համար ձվերը եփելու ճիշտ տարբերակը։
Օշարակի համար նախատեսված բոլոր բաղադրամասերը դնել կաթսայի մեջ, լցնել 250 մլ ջուր, խառնել, եռացնել։
Սպագետին եփել։ Մանր կտրատել սխտորը, թեթև տապակել բուսայուղի մեջ։ Այնուհետև ավելացնել սերուցքը, թողնել եռա։ Ավելացնել քերած պանիր, աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի։ Ցածր կրակի վրա եփել, խառնել։
Պաքսիմատը խառնել համեմունքների հետ, այնուհետև հավի բդիկները թաթախել ձվի խառնուրդի մեջ այնուհետ պաքսիմատի։
Գառան միսը մանր կտրատել, լցնել տապակի մեջ։ Ավելացնել կտրատած սոխը, և տապակի մեջ լցնել այնքան ջուր, որ ծածկի զանգվածը։
Սոխը, սխտորը և լոլիկը (առանց կեղևի) մանր կտրատել։ Ձիթայուղի մեջև տապակել սոխն ու սխտորը, ավելացնել լոլիկը, տապակել 5-7 րոպե։
Բրիտանական թագավորական ընտանիքում Սուրբ Ծնունդն ավանդույթների շարք է։
Խնձորների վրա հալեցրած կարագ քսել և շաքարավազ ցանել՝ կարամելացնելու համար: Կարկանդակը դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և թխել, մինչև դարչնագունի։
Թխելու համար նախատեսված կաղապարը պատել յուղով և թեթևակի ալյուր շաղ տալ։ Խմորը գրտնակել, մասերի բաժանել և դնել կաղապարների մեջ։
Մեր սիրելի ամանորյա աղցանի այս տարբերակն ամենաառողջարարն է։ Այն չի պարունակում միս և թռչնամիս, փոխարենը՝ պարտադիր է սունկը։
Խաշած բանջարեղենը մաքրել, քերել առանձին ամանների մեջ։ Ձևամանի օգնությամբ մատուցվող ափսեի մեջ սկզբում լցնել կարտոֆիլը, տարածել, հարթեցնել, ավելացնել սոխն ու ծովատառեխը, տարածել, հաջորդ շերտը լցնել գազարը, ապա` մայոնեզը, ապա` բազուկը։
Ցուրտ եղանակին հնարավոր չէ պատկերացնել ավելի լավ բան, քան տաք ծածկովն ու լավ ֆիլմ՝ տաք ըմպելիքի ընկերակցությամբ: Լավագույն տարբերակը նախատոնական օրերին գլինտվեյնն է: Կիսվում ենք ամենաամանորյա ըմպելիքի 3 ամենահետաքրքիր բաղադրատոմսերով:
Ինչ պատրաստել պահածոյացված թունա ձկից:
Հնդկական խոհանոցից ոգեշնչված ուտեստ։ Նման յոգուրտը կարելի է մատուցել ոչ միայն նախաճաշին, այլ նաև որպես աղանդեր:
Իրար կողքի շարել բեկոնի 4 շերտ, վրան հավի կրծքամիս դնել: Կրծքամսի վրա ստացված միջուկից տարածել, ռուլետի նման փաթաթել։ Ծածկել բեկոնով։
Նախ պատրաստել միջուկը՝ խառնել ընդեղենը, ավելացնել սոխառածը, թահինն ու համեմունքը, թողնել սառչի։
Պատրաստի հավի փափկամիսը, բանջարեղենը, լոբին ու կանաչեղենը լցնել լավաշի կամ պիտայի վրա և կիսով չափ ծալել:
Սպանախին ավելացնել սերուցքը, պանիրը, խառնել և եփել 2-3 րոպե։
Ռուս լրագրող և Ռուսաստանի գլխավոր գուրմաններից մեկի՝ Ալյոնա Դոլեցկայայի կարծիքով՝ հացն ու ձուն սկիզբն են, այդ իսկ պատճառով նա սիրում է իր օրը սկսել դրանցով։ Ալյոնան շատ է սիրում խաշած ձու, որ հիանալի լրացնում է առավոտյան սենդվիչները:
Մատուցելիս հավի թափանցիկ արգանակը լցնել ամանների մեջ, պղպեղ ցանել և շաղ տալ մանր կտրատած կանաչիներ:
Առանձին ամանների մեջ խառնել աղցանի և սոուսի բաղադրիչները, միացնել, խառնել, մատուցել։
«Խուրմա» լատիներեն նշանակում է «աստվածների սնունդ», և դա զարմանալի չէ: