Բաղադրիչները երկարավուն բրինձ- 1 բաժակ ջուր- 1,5 բաժակ կանաչ լոբի- 200 գ կանաչ ոլոռ- 100 գ եգիպտացորեն- 100 գ կարմիր բուլղարական պղպեղ- 1 հատ սոխ- կես գլուխ սխտոր- 1 պճեղ բուսական յուղ, աղ, պղպեղ ու համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի Պատրաստման եղանակը Բրինձը լվացեք ու հաստ հատակով թավայի մեջ բուսական յուղով անընդհատ խառնելով տապակեք: Տապակած բրնձի վրա եռացրած […]
Բաղադրիչները կծու պղպեղ- 1-2 հատ սխտոր- 2 պճեղ աղացած մեխակ- 1 թ/գ աղացած դարչին- 1 թ/գ աղացած մշկընկույզ- 1 թ/գ հատիկավոր սև պղպեղ- 2 թ/գ աղացած սև պղպեղ ուրց ձիթապտղի ձեթ հավի բուդ- 2 հատ հավի թև- 2 հատ սոյայի սոուս- 2 ճ/գ Պատրաստման եղանակը Սկզբում պատրաստեք մարինադը: Խառնեք կտրտած կծու պղպեղը, մանրացրած սխտորը, համեմունքները, […]
Բրոկոլին խառնեք քերած գազարի, խորանարդաձև կտրտած խնձորի, մանր կտրտած սոխի, ընկույզի ու չամիչի հետ:
Հավի եփած կրծքամիսը ու լոլիկը խորանարդաձև կտրատեք:
Գլուխ սոխը խոշոր շերտերով կտրատեք, խոշոր քերիչով քերեք գազարը: Թավայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը, մեջը տապակեք կտրտած սոխը մինչև բաց ոսկեգույն երանգ ստանալը:
Խառնեք բուսական յուղը, պապրիկան, գինձը, աղն ու աղացած սև պղպեղը: Հավի մսի վրա քսեք ստացված խառնուրդն ու դրեք փայլաթիթեղով պատված տապակի մեջ: 30 րոպեով տեղադրեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
Ձկան կտորների վրա լցրեք ստացված սոուսն ու մի քանի ժամով տեղադրեք սառնարանում: Ձուկը հանեք սառնարանից, շարեք տապակի մեջ, ձկան յուրաքանչյուր կտորի վրա տեղադրեք նարնջի մի կտոր: Տապակը 15 րոպեով տեղադրեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում: Հանեք ջեռոցից, տեղադրեք մեծ ափսեի մեջ ու մատուցեք:
Վարունգը լվացեք, օղակաձև կտրատեք, շարեք թղթե անձեռոցիկների վրա, վրան աղ արեք, 15-20 րոպե թողեք: Հետո սրբեք անձեռոցիկներով:
Լոբին նախապես գիշերը թրջեք՝ 10-12 ժամով: Եփելիս ջուր թափեք, լցրեք կաթսայի մեջ, վրան 1 լիտր ջուր ավելացրեք ու եռալուց հետո միջին ուժգնության կրակի վրա 5 րոպե եփեք:
Հավի կրծքամիսը երկարավուն կտրատեք։ Հնդկաձավարի վրա եռացրած ջուր լցրեք, թողեք 15 րոպե ուռչի։
Ոսպը լավ լվանալ և 3 ժամ թրջել 3 բաժակ ջրում, այնուհետև եփել։ Ալյուրը մաղել և ջրով խառնել, որպեսզի գնդիկներ չմնան։ Ավելացնել մածունը, լավ խառնել և դնել գազօջախին, եփել այնքան, մինչև թանձրանա։
Սոխեռած անել, ավելանել սխտորը, տապակել, այնուհետև ավելացնել համի կտրատած միսն ու տապակել՝ մինչև հավը կարմրի։
Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել, լցոնել պղպեղները, զարդարել կանաչ սոխով։
Բոլոր բաղադրիչները խառնել աղցանամանի մեջ, ավելացնել ձեթ կամ մայոնեզ, համեմել աղով և պղպեղով, մատուցել։
Տավարի միսը խաշել, բարակ կտրատել, տապակել կարագով։ Առանձին մեծ թավայի մեջ կարագով սոխեռած անել, ավելացնել ուրցը, աղն ու պղպեղը, ավելացնել նաև մսի արգանակը, բայց ոչ շատ:
Բիսկվիտի համար ձուն շաքարավազով հարել, ավելացնել Կոկա-կոլան, ալյուրը, փխրեցուցիչը և կակաոն։ Խառնել գդալով, լցնել յուղաթղթով պատած 23×35 սմ չափի տապակի մեջ և թխել 180°-ում 20 րոպե։ Սառչելուց հետո բիսկվիտը բաժանել երկու շերտի։
Հավի միսը համեմել աղով և սև պղպեղով, տապակել ձեթով, երկու կողմից։ Տապակից հեռացնել հավի միսը, նույն տապակի մեջ լցնել կարագը, սխտորը ճզմած, տապակել մի քանի վայրկյան, այնուհետև ավելացնել սերուցքը, թողնել հասնի եռման։
Հավի փափկամիսը տապակել կարագով։ Առանձին տարայի մեջ լցնել բուսայուղը, ճզմած սխտորը, խմելի-սունելին, աղը և մուս համեմունքները։ Այնուհետև ավելացնել սերուցքը և լավ խառնել։
Խմորի համար միջին կաթսայի մեջ լցնել տաք ջուրը, կարագը, շաքարավազը և աղը։ Հասցնել եռման աստիճանի, արագ ավելացնել ալյուրը և անընդհատ խառնել միջին կրակի վրա։
Բլղուրը լվանալ, ավելացնել 2,5 բաժակ ջուր, դնել կրակի վրա, հասցնել եռման աստիճանի, կրակի վրայից վերցնել, ծածկել կափարիչով, թողնել ուռչի։
1 մանդարինը և ձուն կոտորակիչով հարել, ավելացնել մանդարինի քերած կեղևը, շաքարավազը, աղը, ջուրը, ձեթն ու ալյուրը փխրեցուցիչով և վանիլինով։
Սոխն ու գազարը տապակել ձեթով, մինչև փափկի, ավելացնել կարմիր պղպեղը, լոլիկի սոուսն ու դդմիկները, համեմել աղով և սև պղպեղով, եփել կափարիչով ծածկած, ցածր կրակի վրա մոտ 60 րոպե։ Չմոռանաք խառնել 5-10 րոպեն մեկ։
Միսը կտրատել, տապակել ձեթով, դատարկել տապակից, դնել մի կողմ։ Նույն տապակի մեջ լցնել սունկը, տապակել, դատարկել, դնել մի կողմ։ Կրկին նույն տապակի մեջ տապակել սոխն ու գազարը, ավելացնել մի կողմ դրած միսն ու սունկը, համեմել աղով և սև պղպեղով, խառնել։ Ավելացնել եփած հնդկաձավարը։
Ամանի մեջ լցնել կարագը, մեղրը, շաքարավազը, դնել գոլորշու վրա, թողնել հալվի։ Ձուն հարել սոդայի հետ, քիչ-քիչ ավելացնել կարագով զանգվածին՝ անընդհատ խառնելով, եփել մոտ 30֊40 րոպե մինչև գույնը փոխվի։ Ավելացնել վանիլինը, վերցնել կրակի վրայից, թողնել 10 րոպե։
Խմորի համար անհրաժեշտ է կաթը, ջուրը, կարագը, աղը և շաքարավազը լցնել կաթսայի մեջ, դնել կրակին, հասցնել եռման աստիճանի, մինչև կարագը հալվի։ Ավելացնել ալյուրը, արագ խառնել, կրկին դնել կրակի վրա, եփել մի քանի րոպե, մինչև խմորը կաթսայի պատերին չկպչի։
Քերած դդմիկը քամիչի մաղի մեջ, աղ անել։ Թողնել ջրքամվի 10 րոպե։ Ապա ձեռքերով կամ սրբիչի օգնությամբ քամել։ Ավելացնել մնացած բաղադրիչները, լավ խառնել։ Կարող եք պատրաստել նաև առանց պանրի։
Մանրացված կարտոֆիլն ու կաղամբը խաշել առատ ջրով։ Սոխառածին ավելացնել մածուկն ու համեմունքը, խառնել և լցնել ապուրի վրա։ Կրակն անջատելիս խառնել մանրացված կանաչին։
Բոլոր բաղադրիչները լցնել բլենդերի մեջ, մանրացնել, ավելացնել համեմունքները։ Գնդիկներ պատրաստել, մատուցել նուռով, համեմով, ընկույզով։
Բոլոր բաղադրիչները միասին հարել, լցնել յուղաթղթով ծածկած 24×24 սմ ձևամանի մեջ, թխել 190°-ում, 20-25 րոպե։ Թողնել լրիվ սառչի։
Առանձին ամանի մեջ խառնել սոուսի բաղադրիչները։ Աղացանամանի մեջ խառնել աղցանի բոլոր բաղադրիչները, ավելացնել սոուսը։ Խառնել և մատուցել։