Չորացրած ծիրանը, չամիչը և սալորաչիրը 15 րոպե թողնել տաք ջրի մեջ, այնուհետև քամել և մանր կտրատել։
5 ձվի դեղնուցը լավ հարել 2 ճ/գ շաքարավազով, խառնելով ավելացնել 2 ճ/գ հալած յուղ, մի պտղունց աղ, 0,5 թ/գ լիմոնի աղ և 3 բաժակ գոլ ջուր (ջուրը լցնելիս անընդհատ պետք է խառնել, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան):
Ձվի սպիտակուցը դեղնուցից առանձնացնել, սպիտակուցը մի պտղունց աղով լավ հարել:
Կարագը հալեցրեք տապակի մեջ, սերուցքը ցնել հալած կարագի վրա, ավելացնել քերած պանիրը և շարունակել պահել միջին ջերմության վրա՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով։
Հավի միսը մանր կտրատել և տապակել բուսայուղի մեջ, ավելացնել մանր կտրատած սոխն ու սխտորը և շարունակել տապակել ևս 7 րոպե, որպեսզի սոխը կարմրի։
Սոխը և սալորաչիրը կտրատել։ Սուլուգունին շերտերով կտրատել, իսկ չոր պանիրը քերել քերիչով։
Մեծ կաթսայի մեջ լցնել ձիթապտղի յուղը, դնել միջին կրակի վրա և ավելացնել սոխը, սխտորը և գազարի կեսը՝ անցկացրած քերիչով:
1.5 բաժակ տաք կաթի մեջ ավելացնել խմորիչը, ալյուրի կեսը, լավ հունցել, ծածկել և դնել խմորը տաք տեղում: Երբ խմորը 2 անգամ աճի, ավելացնել աղ, ձվի դեղնուցները (1 հատը թողնել թխելուց առաջ վրան քսելու համար), շաքարավազով և վանիլինով հարած կարագը, խառնել այդ ամենը, ավելացնել լավ հարած ձվի սպիտակուցները և մնացած ալյուրը: Խմորը ծածկել և նորից դնել տաք տեղ: Երբ այն աճի 2 անգամ, ավելացնել չամիչը, մանր կտրատված չիրը և նուշը: Այս բոլորը լավ խառնել, տեղավորել կաղապարների մեջ և թխել 34-40 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:
Մեծ, խորը թասի մեջ լցնել շաքարավազ և աղ, ավելացնել տաք կաթ և հալեցրած կարագ: Խառնել:
Սունկը լվանալ, նախընտրելի է լինեն մանր չափերի, որպեսզի կտրատելու անհրաժեշտություն չլինի։
Մեծ կաթսայի մեջ մակարոնը կիսաեփ անել, աղ անել, հանել ջրից և անմիջապես ցողել սառը ջրով, ավելացնել ծիթապտղի յուղն ու մի կողմ դնել։
Հավի լյարդը և նեխուրը կտրատել։ Կարագը և բուսական յուղը տապակի մեջ տաքացնել, լյարդն ու նեխուրը տապակել, աղ անել։
«Խանումը» պետք է եփել շոգեկաթսայում, հակառալ դեպքում ստիպված կլինեք օգտագործել սովորական ջրով լցված կաթսա, որի մեջ մետաղյա ցանց պետք է դնել: Այդ դեպքում պատրաստի ռուլետը պետք է դնել ջուրը եռալուց հետո, ու եփել փակ կափարիչով։ Պատրաստման համար կպահանջվի 20-ից 40 րոպե՝ կախված ռուլետի հաստությունից և միջուկից։
Ալյուրը մաղել, ավելացնել աղը, խմորիչը և ալյուրի մեջտեղում փոս անել, լցնել 300 մլ ձիթապտղի յուղի հետ խառնած տաք (ոչ եռման) ջուր:
Խմորը գրտնակեք և բացեք մեծ բարակ շրջանակի տեսքով, խմորի կես հատվածի վրա տոմատի մածուկ քսեք և լցրեք միջուկը, վրան ծաղ տալ օրեգանո և ռոզմարին։ Կարող եք ավելացնել նաև ռեհանի մի քանի տերև։
Տավարի միսը կտրատել մեծ կտորներով, սոխը բաժանել 4 մասի։ Կաթսայի հատակին մսի շերտ դնել, աղ, պղպեղ անել, ավելացնել մի քանի դափնու տերեւ, պղպեղի հատիկներ և 1 սոխը՝ բաժանած 4 մասերի։ Շարունակեք դասավորել նույն հերթականությամբ։
Բաղադրիչներ Հավի բուդ- 6 հատ Սունկ շամպինիոն- 250 գ Կաթ- 3 ճ/գ Կարագ- 40 գ Շերտավոր խմոր Կարտոֆիլ- 6 հատ Սոխ- 1 հատ Բուսական յուղ Համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի Պատրաստման եղանակը Կարտոֆիլը մաքրել և խաշել։ Սոխը և սունկը մանր կտրատեք։ Սոխը տապակեք, այնուհետև ավելացրեք սունկը և շարունակեք տապակել։ Աղ անել։ Խաշած կարտոֆիլը կարագով տրորել, ավելացնել կաթը […]
Միսը՝ ամբողջական, և մաքրած, բայց չկտրատած սոխը դնել կաթսաի մեջ և եփել ամենացածր ջերմաստիճանում մեկ ժամ:
Բադրիջանը լվանալ, երկարությամբ նեղ շերտերով կտրատել։ Աղ անել, թողնել դառնությունը դուրս գա, կրկին լվանալ, քամել, չորացնել։
Միսը երկարավուն կտրատել և լավ տապակել բուսայուղի մեջ։ Ավելացնել խորանարդաձև կտրատած սոխը, և տապակելով եփել 20-30 րոպե: Միսը պետք է լավ եփվի։ Ավելացնել աղը և սև պղպեղը։
Լոլիկը և բեկոնը շերտերով կտրատել։ Բեկոնը տապակել բուսայուղի մեջ, տեղափոխել խոհանոցային անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ բուսայուղ չմնա։
Հավի կրծքամիսը բարակ շերտերով կտրատել , թեթևակի համեմել աղով, պղպեղով և մի կողմ դնել։
Սոխը տապակել, ավելացնել կտրատած սունկը, քիչ անց ավելացնել նաև բրինձը։
Սոխը կտրատել, գազարը մաքրել քերել խոշոր քերիչով և բուսայուղի մեջ տապակել։ Ավելացնել կտրատած սունկը և մանրացրած սխտորը, և եփել 5-7 րոպե։ Առանձին կաթսայի մեջ կիսով չափ եփեք մանրացրած կարտոֆիլը, այնուհետև ավելացրեք բանջարեղենով սունկը։
Ձուն հարել, ավելացնել աղ և 2 ճ/գ ջուր։ Առանձին ամանի մեջ լցնել պաքսիմատը, մեկ այլ ամանի մեջ՝ ալյուրը։
Սպանախի լավ լվանալ, ջուրը քամել և կտրել հաստ ցողունները։ Մաքրել սխտորը և կտրատել բարակ շերտերով:
Հավի կրծքամիսը եփել, մանր կտրատել: Տապակել սոխն ու սխտորը և լցնել տաք հավի արգանակի մեջ, ավելացնել մանրացրած հավի միսը, համեմել աղով և պղպեղով և հարել բլենդերով մինչև միասեռ զանգված ստացվի։
Չոր տապակի մեջ տապակել նուշն ու ընկույզը, տեղափոխել մաքուր ամանի մեջ։ Նույն թավայի մեջ տաքացնել 20 գրամ կարագը և 2-3 րոպե տապակել կեղևազրկված ու կտրատած խնձորն ու չրերը։
Սոխը կտրատել փոքր խորանարդների և ավելացնել քուֆթայի մսին։ Այնուհետև ավելացնել մյուս բոլոր բաղադրիչներն ու հարել հարիչով։
Առաջին շերտը դնել ձուն, վրան մայոնեզ քսեք, ապա շպրոտով հաջորդ շերտը ձևավորեք, վրան կրկին մայոնեզ քսեք։