Նախաճաշ, որը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ընդամենը 2 րոպե:
Հեղուկ մասը լցնել շշի մեջ և պահպանել սառնարանում՝ որպես համեմունք օգտագործելու համար: Պինդ մասը օգտագործել՝ որպես աջիկա: Այն նույնպես պետք է պահպանել սառնարանում:
Պատրաստել կաղապարը՝ այն պատելով յուղաթղթով: Խմորը բաժանել 4 մասի և թխել 4 շերտ: Մեկ շերտը թողնել փշրանքի համար:
Կեղևազրկել երկու հատ լայմ, հեռացնել նաև դառը սպիտակ շերտը: Մյուս երկու լայմերը թողնել կեղևով, կտրել միայն ծայրերը:
Փափուկ կարագը հարել, ավելացնել շաքարի փոշին, նորից հարել, մինչև զանգվածը ստանա կրեմի տեսք:
Կրեմի համար հարել պանիրը, դեղնուցը և շաքարավազը: Ժելատինը դնել սառը ջրի մեջ: Սերուցքը հասցնել եռման և վերցնել կրակից: Սերուցքին ավելացնել քամած ժելատինը, շոկոլադը, խառնել: Խառնել սերուցքային և շոկոլադային կրեմները, ավելացնել լիկյորը և հարել:
Ներկայացնում ենք հայկական յուրահատուկ Քելեկյոշի (Քալակյոշ, Գալաճոշ և այլն)բաղադրատոմսը։ Այն հյուրասիրվում է մեծ խնջույքների ժամանակ, մատուցվում է չոր լավաշով` խաշի նման։
Դիետիկ և համեղ պաստա՝ դդմիկով և սերուցքային սոուսով:
Տորտիլաներ՝ պանրով:
Բաղադրատոմսով ELLE-ի հետ կիսվել է Eva ռեստորանի շեֆ-խոհարար Անդրեյ Կրասովը:
Ջեմը դնել կրակին, եփել: Սկզբում միջին կրակի վրա խյուսը հասցնել եռման, հետո կրակն իջեցնել և խառնելով եփել 10-15 րոպե: Պատրաստի ջեմը լցնել բանկաների մեջ, թողնել, որ սառչի, և պահպանել սառնարանում:
Սկզբում ձուն խառնել ալյուրի հետ և փշրանք ստանալ, հետո ավելացնել գոլ ջուրը և խմոր հունցել:
Ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել մեղրը, բուսայուղը և սոդան: Խառնուրդը դնել գոլորշու վրա, խառնելով եփել 10-12 րոպե: Վերցնել գոլորշու վրայից, մաղել ալյուրը, կակաոն և կապուչինոն: Խմորը պետք է լինի թթվասերի նման:
Մեկ գունդը գրտնակել կլոր տապակի չափով: Տապակը տաքացնել, շերտը տեղադրել տաք տապակի մեջ: Մեկ րոպե անց շերտը շրջել, թողնել ևս մեկ րոպե, հանել: Այդպես թխել բոլոր շերտերը: Եզրերը կտրել (զարդարելու համար):
Կաթը մի փոքր տաքացնել: Կարագը լրիվ հալեցնել: Ալյուրը խառնել կակաոյի հետ: Ավելացնել շաքարավազը և լավ խառնել: Ավելացնել ձուն և մի փոքր կաթ: Հարել:
Շերտերը պատրաստելու համար ջեռոցը տաքացնել մինչև 175 աստիճան: 22 սմ կլոր կաղապարը յուղապատել և ալյուր շաղ տալ:
Միսը տապակել, ավելացնել սոխը, տապակել։ Ավելացնել գազարը, պղպեղը և սխտորը, տապակել, մինչև փափկի։
Ոչ ալկոհոլային գլինտվեյն՝ ճաշարանների «Вай Мэ!» ցանցի կողմից:
Պիրոգ, որը կպատրաստվի 30 րոպեում և կդառնա ձեր ամենասիրելին:
Պաստայով և ավոկադոյով աղցան:
Շերտերը պատրաստելու համար ձվի դեղնուցներն առանձնացնել սպիտակուցներից: Սպիտակուցը հարել, ավելացնել շաքարավազ, կարագ, մեղր, քացախով հանգցրած սոդա, ալյուր և լավ հարել: Խմորը բաժանել երեք մասի: Կաղապարը յուղապատել, ալյուր շաղ տալ: Խմորը տեղադրել կաղապարի մեջ թաց ձեռքերով, թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մինչև պատրաստ լինելը:
Սառելուց հետո շերտերից յուրաքանչյուրը կիսել չորս մասի: Մատուցվող ափսեին մի փոքր կրեմ քսել, որպեսզի տորթը չշարժվի: Հավաքել տորթը՝ յուրաքանչյուր շերտին քսելով 2-3 ճ/գ կրեմ: Վերևի շերտին և կողքերին նույնպես առատ կրեմ քսել: Տորթը 2 ժամ դնել սառնարանը: Զարդարել թարմ հատապտուղներով և մատուցել:
Թասի մեջ ձվին ավելացնել 1 պտղունց աղ: Լցնել շաքարավազը և վանիլինը, լավ հարել մոտ 5-7 րոպե: Ավելացնել մեղրը, նորից հարել:
Սպիտակուցները և շաքարի փոշին լավ հարել: Ավելացնել մանցրացրած ընկույզը և մաղած ալյուրը: Խառնել: Բաժանել երկու մասի:
Յուղապատել թխման համար նախատեսված 2 կլոր կաղապար: Կաղապարները պատել նաև յուղաթղթով: Խմորը հավասարաչափ լցնել կաղապարների մեջ և թխել 30 րոպե: Սառեցնել:
Խմորը բաժանել 4 մասի, յուրաքանչյուրը գրտնակել թխելու համար նախատեսված թղթի վրա այնպես, որպեսզի հնարավոր լինի կտրել 18×18 քառակուսու: Գրտնակած շերտերը 15 րոպեով դնել սառցախիկը, հետո թխել 12 րոպե նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Սառեցնել՝ չհեռացնելով թղթից:
Խմորի շերտերը կիսել, յուրաքանչյուր շերտին կրեմ քսել, բացի վերևի շերտից: Կրեմի վրա ընկույզ շարել: Վերևի շերտը ջնարակապատել: Ջնարակ պատրաստելու համար թասի մեջ խառնել 100 գ կարագ, ավելացնել 8 ճ/գ շաքարավազ, 2 ճ/գ կաթ և 2 ճ/գ կակաո: Ցածր կրակի վրա խառնել մոտ 5 րոպե, լցնել վերևի շերտի վրա:
Դարչինով նրբաբլիթներ:
Ինչպես տանը պատրաստել «Հարի Փոթերից» հայտնի գարեջուրը. կիսվում ենք բաղադրատոմսով:
Բաղադրատոմսը՝ «Хорошая девочка» ռեստորանի: