Ծովախեցգետնի մածուկը պատրաստելու համար խառնել բոլոր բաղադրիչները:
Լուսանկարիչ Դարիա Խորոշավինան և սննդի ոճաբան Օլգա Կոլեսնիկովան միավորել են ուժերը և ստեղծել են «Խոհանոցային ուրվականներ» նախագիծը, որտեղ արտիստները ցուցադրել են սննդի իրական գեղագիտությունը գեղեցիկ GIF պատկերներում:
Օրվա բաղադրատոմսը. սալորով բրաունի, որը կզարդարի ձեր աշունը:
Խաղողով և նուշով աշնանային կարկանդակ:
Բազուկը լավ լվանալ, փաթաթել փայլաթիթեղով: Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան և թխել բազուկը 1.5 ժամ:
Հազարները բաժանել տերևների և 10 րոպե թողնել ջրի մեջ, որից հետո լավ լվանալ և չորացնել:
Գազարը քերել, սոխը մանր կտրատել և միասին տապակել: Ավելացնել բարակ շերտատած սունկը, մանանեխը և շոգեխաշել ցածր կրակի վրա:
Կարտոֆիլը խոշոր կտրատել: Լոբին երկարությամբ կիսել: Պղպեղը խոշոր շերտատել, լոլիկները կիսել:
Սոխը կտրատել, տապակել, ավելացնել կտրատված երշիկը և խոզապուխտը, տապակել 3 րոպե, ավելացնել կտրատված լոլիկները և տոմատի մածուկը: Շոգեխաշել 7 րոպե:
Տաքացնել տապակը, մի փոքր բուսայուղ լցնել: Հավի կրծքամսին աղ և պղպեղ ցանել, դնել տապակի մեջ: Տապակել երկու կողմից, յուրաքանչյուր կողմը՝ 3-4 րոպե:
Առաջին հերթին պետք է եփել մաքրած կարտոֆիլը: Այն պետք է փափկի, բայց չվերածվի խյուսի:
Բավարական կոտլետներ՝ պատրաստված սպանախով և կաթնաշոռով:
Աշխարհի ամենահամեղ նախաճաշը:
Նախապատրաստել բաղադրիչները: Խնձորը լվանալ և չորացնել: Կիսել, հեռացնել սերմերը: Կեղևը թողնել, որովհետև դրանում պարունակվում է մեծ քանակությամբ պեկտին: Խնձորը շատ չմանրացնել:
Սմբուկը մաքրել և խորանարդաձև կտրատել: Աղալ, այնուհետև քամել: Ավելացնել ձվերը, ալյուրը, աղը, լավ խառնել:
Շիլան լցնել ափսեի մեջ, ծածկել բանանի փրփուրով, վրան շարել կարամելիզացված բանանները և աղի կարամել շաղ տալ:
Պատրաստի խմորը լցնել կեքսի կաղապարների մեջ, վրան դդմի սերմեր կամ ընկույզ շաղ տալ:
Նախապատրաստել բաղադրիչները, մրգերը լվանալ:
Ներկայացնում ենք «Без рецепта» սրճարանի շեֆ-խոհարար Ալեն Գերայի՝ դդումով աղցանի բաղադրատոմսը:
Աշնանային աղցան՝ սոխով և խնձորով:
Ճապոնական ժելե՝ պատրաստված կարտոֆիլից:
Կաթսայի մեջ կարամել պատրաստել: Տաքացնել ջուրը, շաքարավազը, մեղրը և ձիթայուղը: Խառնելով եփել ցածր կրակի վրա, մինչև շաքարավազը և մեղրը հալչեն:
Փափկամիսը շերտատել և ավելացնել աղցանին:
Հնդկահավի փափկամիսը լվանալ, դնել կաթսայի մեջ, վրան ջուր լցնել, աղ ցանել, դնել կրակին և եփել մինչև լրիվ պատրաստ լինելը:
Խառնել մեղրը, մանանեխը, քացախը, սխտորը, արևածաղկի յուղը, աղը, սոյայի սոուսը, սև աղացած պղպեղը: Ստացված մարինադը լցնել ազդրերի վրա, ծածկել փայլաթիթեղով և գիշերը թողնել սառնարանում:
Կաթը տաքացնել միջին կրակի վրա, մինչև առաջին պղպջակների երևալը, հետո իջեցնել կրակը և ավելացնել մանրացրած շոկոլադը:
Ուտեստ՝ լատինաամերիկյան ընթրիքի համար:
Իդեալական իտալական նախաճաշ:
Սոտեյնիկի մեջ տաքացնել բուսայուղը, լցնել աղացած միսը և տապակել 5-7 րոպե: Համեմել պղպեղով, ավելացնել բանջարեղենը և սպիտակ գինին:
Ձիթայուղը և կարագը տաքացնել, ավելացնել բանջարեղենը, տապակել: