Բաժիններ՝

Տորթ Պանչո՝ արքայախնձորով և ընկույզով

Բաղադրիչներ

1. Շաքարավազ – 1.5 բաժակ

2. Ձու – 6 հատ

3. Ալյուր – 1.5 բաժակ

4. Փխրեցուցիչ – 1.5 թ/գ

5. Կակաո – 4 ճ/գ

6. Թթվասեր – 800 գ

7. Կոնսերվացված արքայախնձոր – 1 բանկա

8. Շաքարի փոշի – 1.5 բաժակ

9. Ընկույզ – 1 բաժակ

Պատրաստման եղանակը

1. Բիսկվիթի համար լավ հարել ձվերը և շաքարավազը:

2. Ալյուրը խառնել փխրեցուցչի հետ, մաղել, աստիճանաբար ավելացնել ձվային զանգվածին և լավ խառնել:

3. Խմորի 1/3-ը լցնել յուղապատ կաղապարի մեջ, թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 12-15 րոպե, հետո հանել կաղապարից, սառեցնել:

4. Մնացած խմորին ավելացնել կակաո, խառնել, լցնել կաղապարի մեջ և թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30-35 րոպե:

5. Կրեմի համար թթվասերը խառնել շաքարի փոշու հետ, 1/4-ը դնել մի կողմ:

6. Մնացած կրեմին ավելացնել արքայախնձորի կտորներ: Ավելացնել նաև կտրատված ընկույզը, խառնել:

7. Բաց բիսկվիթը տեղադրել ափսեի մեջ, վրան արքայախնձորի հյութ քսել:

8. Շոկոլադե բիսկվիթը վերածել քառակուսիների, վրաները մի փոքր հյութ լցնել և լավ խառնել թթվասերաարքայախնձորային կրեմի հետ:

9. Ստացված զանգվածը բրգաձև տեղադրել բաց խմորի վրա՝ տալով շրջված բաժակի ձև:

10. Վրան լցնել մի կողմ դրված թթվասերային կրեմը:

11. Ջնարակի համար հալեցնել շոկոլադը, ավելացնել կարագ և տաք կաթ, խառնել: Ստացված ջնարակով զարդարել տորթը:

12. Տորթը դնել սառնարանը նվազագույնը 6 ժամ, հետո մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս