Բաժիններ՝

Նուրբ սերուցքային կրեմով և գարեջրով տորթ

Բաղադրիչներ

1. Գարեջուր Գինես – 250 գ

2. Շաքարավազ – 400 գ

3. Կակաո – 100 գ

4. Ձու – 2 հատ

5. Կարագ – 250 գ

6. Թան – 100 գ

7. Վանիլինի էքստրակտ – 1 թ/գ

8. Ալյուր – 250 գ

9. Սոդա – 2 թ/գ

10. Աղ – 1 թ/գ

Կրեմի համար՝

1. Կարագ – 130 գ

2. Սերուցքային պանիր – 180 գ

3. Վանիլինի էքստրակտ – 1 թ/գ

4. Շաքարի փոշի – 500 գ

5. Կակաո

Պատրաստման եղանակը

1. Ջեռոցը նախապես տաքացնել մինչև 180 աստիճան: 20 սմ տրամագծով կլոր անջատվող կողքերով կաղապարը պատել յուղաթղթով:

2. Կաթսայի մեջ գարեջուր լցնել, ավելացնել շաքարավազ, կակաո և կարագ, դնել ցածր կրակի վրա և հալեցնել կարագը: Վերցնել կրակից և թողնել, որ գարեջրային զանգվածը մի փոքր սառչի:

3. Մեծ թասի մեջ հարել ձուն, թանը և վանիլինը: Այդ զանգվածին ավելացնել գարեջրային զանգվածը և լավ խառնել:

4. Առանձին թասի մեջ խառնել ալյուրը, սոդան և աղը: Ստացված զանգվածն ավելացնել գարեջրային զանգվածին, լավ խառնել, մինչև համասեռ զանգված ստանալը:

5. Խմորը լցնել կաղապարի մեջ և թխել մոտ 45 րոպե: Պատրաստի շերտը սառեցնել և հանել կաղապարից:

6. Այդ ընթացքում պատրաստել կրեմը: Թասի մեջ լավ հարել կարագը, ավելացնել սերուցքային պանիրը, խառնել, հետո ավելացնել վանիլինը, շաքարի փոշին, նորից խառնել: Առատ կրեմով պատել պատրաստի բիսկվիթը, վրան կակաո շաղ տալ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս