Սմբուկները լվանալ, մաքրել, խորանարդաձև կտրատել, աղ ցանել, խառնել և թողնել կես ժամ: Հետո հեռացնել առաջացած հյութը, նորից լավ լվանալ:
Կարագը և երկու տեսակի շաքարավազները հարել: Ավելացնել ձուն, նորից հարել: Վանիլինը, սոդան և ալյուրը խառնել, ավելացնել ստացված զանգվածին: Լցնել նաև մանրացրած շոկոլադը և կրկին խառնել. պետք է ստացվի միասեռ խմոր:
Ավելացնել համեմունքները և կարտոֆիլը և եփել մինչև պատրաստ լինելը:
Զանգվածին ավելացնել ալյուրը, խառնել: Առանձին պատրաստել բանանի խյուսը, խառնել հիմնական զանգվածին, ամբողջը նորից հարել: Թխել 1 ժամ, նախապես 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Չնայած նրան, որ Փարիզը ասոցացվում է բագետների և կրուասանների հետ, Ֆրանսիան գուրմանների երկիր է։ ELLE-ը ներկայացնում է ֆրանսուհիների ամենասիրելի բաղադրատոմսերից մեկը՝ եփված դդում:
Լավագույն նախաճաշը հանգստյան օրվա համար:
Թխելու համար նախատեսված կլոր կաղապարը (24 սմ) պատել մնացած կարագով, վրան մի փոքր ալյուր շաղ տալ: Խմորը լցնել կաղապարի մեջ:
Մսի յուրաքանչյուր կտորի վրա երկու հատ չիր տեղադրել, փաթաթել ռուլետի նման, որն էլ իր հերթին՝ փաթաթել բեկոնով:
Տապակը ծածկել կափարիչով և շոգեխաշել միսն ու սունկը թթվասերային սոուսում մոտ 10 րոպե: Անջատել կրակը, զարդարել կտրատված կանաչ սոխով, մատուցել:
Տաքացնել միջին կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով այնքան ժամանակ, քանի դեռ զանգվածը չի սկսել պոկվել կաթսայի հատակից: Սառեցնել:
Հավի փափկամիսը մի փոքր ծեծել և մանր կտրատել: Ավելացնել մանր կտրատված սոխը, աղ, պղպեղ ցանել, ավելացնել նաև ձուն: Զանգվածը լավ խառնել, ոչ մեծ գնդիկներ ձևավորել:
Կաթնաշոռային կրեմը և կտրատված դեղձը շերտ-շերտ լցնել բաժակի մեջ, զարդարել դեղձի շերտերով, վրան մի փոքր դարչին շաղ տալ:
Աշնանային պիրոգ՝ սնկով, հավով և բանջարեղենով:
52-ամյա դերասանուհի Ջենիֆեր Էնիսթոնը ժամանակակից Հրաշք կնոջ խորհրդանիշն է, ով կարողանում է նկարահանվել ֆիլմերում, զբաղվել պրոդյուսնգով և բիզնեսով և միշտ մնալ հիանալի մարզավիճակում։ Դերասանուհու խոսքով՝ նա ամբողջ օրվա էներգիայի աղբյուրը առավոտյան մեկ բաժակ սպիտակուցային սուրճն է, առանց որի նրա ոչ մի օր չի սկսվում:
Շեֆ-խոհարար Եվգենի Օպենկինի բաղադրատոմսը, Black Market ժամանակակից գաստրոնոմիական ռեստորան (Iconfood ռեստորանային հոլդինգ):
Պատրաստի սոուսը լցնել պաստայի վրա, խառնել: Ավելացնել մեկ բաժակ պաստայի ջուր:
Մաքրած դդումը շերտատել և շարել ջեռոցի տապակին: Վրան շաքարավազ շաղ տալ: ծածկել փայլաթիթեղով և 10-12 րոպե եփել նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Կրծքամիսը լվանալ և կտրատել: Աղ, պղպեղ, աղացած կոճապղպեղ և քարրի ցանել, ավելացնել ճզմած սխտորը և սոյայի սոուսը: Թողնել 1 ժամ:
Ելակը խորանարդաձև կտրատել: Ժելատինն ավելացնել ձվային զանգվածին, խառնել: Լցնել վանիլինը և թթվասերը, նորից խառնել:
Բանջարեղենը շարել կաղապարի մեջ, վրան լցնել համեմունքները, ավելացնել ձիթայուղը և 20 րոպե դնել ջեռոցը:
Նարինջը կեղևազրկել, կեղևը շատ մանր քերիչով քերել (միայն նարնջագույն մասը): Նարնջի հյութը քամել: Կարագը հալեցնել, մի փոքր սառեցնել: Կարագի մեջ ավելացնել ձուն, շաքարավազը և վանիլինը, խառնել:
Ձվերը խառնել թթվասերի հետ, համեմել աղով և սև պղպեղով։ Ստացված զանգվածը խառնել տապակած սոխի և բեկոնի հետ։
Բրնձով պատրաստված կոտլետներ:
Նուրբ աղանդեր՝ առանց ալյուրի և կարագի:
Ի՞նչ է նախաճաշը շատերիս համար: Առավոտյան սնունդ, որը ոմանք անգամ չեն հասցնում ընդունել: Այնինչ նախաճաշը կարող է իսկապես շքեղ լինել:
Կաղամբը մանր կտրատել, գազարն անցկացնել միջին քերիչով, պղպեղները, վարունգը բարակ շերտատել:
Չիաբատան կտրատել 3-4 մմ հաստության կտորների և չորացնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Բաղադրիչներ 1. Կարմիր կաղամբ – 1 գլուխ 2. Ֆետա պանիր – 200 գ 3. Հազարի տերևներ – 1 փունջ 4. Եգիպտացորեն – 1 բանկա 5. Գրեյպֆրուտ – 1 հատ 6. Ընկույզ – 50 գ 7. Ձիթապտղի յուղ – 3 ճ/գ Պատրաստման եղանակը 1. Կաղամբը կտրատել, ձեռքերով մանրացնել հազարի տերևները, լցնել տարայի մեջ, ավելացնել եգիպտացորենը և […]
Լավ խառնել, լցնել յուղաթղթով պատված 15×15 սմ կաղապարի մեջ:
Թասի մեջ խառնել կաշնաթոռը, շաքարավազը, աղը, վանիլինը, կտրատված սառը կարագը, ձուն և վերածել միասեռ զանգվածի: