Ֆրանսիական կրեմ Միրաբո
Բաղադրիչներ
1. Կարագ – 250 գ
2. Կաթ – 70 մլ
3. Շաքարավազ – 3 ճ/գ
4. Շաքարի փոշի – 5 ճ/գ
5. Ընկույզ – 1 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
1. Ընկույզը լավ մանրացնել բլենդերի օգնությամբ:
2. Շաքարավազը հալեցնել տաք կաթի մեջ:
3. Եռացնել կաթը, ավելացնել ընկույզը: Խառնել, թողնել կրակի վրա 5-7 րոպե, մինչ պնդանալը:
4. Փափուկ կարագը խառնել շաքարի փոշու հետ:
5. Ընկուզային զանգվածը սառեցնել:
6. Կարագը շաքարի փոշու հետ հարել:
7. Այնուհետև խառնել երկու զանգվածները՝ կարագայինը և ընկուզայինը:
8. Ստացված կրեմը սառեցնել 20 րոպե սառնարանում, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը