Կաղապարի հատակին կարագ և հատապտուղներ լցնել: Վրան լցնել խմորը:
Խառնել մանրացված կրծքամիսը, ձուն, ալյուրը, մայոնեզը և ճզմած սխտորը։ Ավելացնել աղ և պղպեղ։
Ֆոնդյուի համար նախատեսված կաթսայի ներսը պատել սխտորով (ընտրել հաստ հատակով կաթսա)։ Խոշոր քերիչով անցկացրած պանիրը լցնել կաթսայի մեջ և դնել միջին կրակի վրա։
Սոխը խորանարդաձև կտրատել և ձիթապտղի յուղով կաթսայի մեջ թեթև տապակել։ Ռեհանի տերևներն առանձնացնել ցողուններից, ցողունները մանր կտրատել և ավելացնել սոխին, այնուհետև լցնել աղացած սխտորը։
Ձուն հարել աղով և կաթով, ավելացնել ալյուրը և համեմունքները։ Սոուսը լցնել հավի մսի վրա:
Վրան կրկին թեթևակի ալյուր ցանել և ծալել 3 մաս շերտով, ծածկել սննդի տոպրակով, 1 ժամ դնել սառնարանում։
Տնական տիրամիսու՝ Ջեյմի Օլիվերի բաղադրատոմսով:
Հավով այս ուտեստը կդառնա Ձեր տոնական սեղանի զարդը:
Եթե ցանկանում եք առողջ լինել, օրը սկսեք Սինդի Քրոուֆորդի սիրելի սմուզիով:
Բոլոր բաղադրիչներն անցկացնել հյութաքամիչով, մաղել և վայելել:
Սպանախը տաքացնել տապակի մեջ՝ անընդհատ խառնելով, որպեսզի փափկի: Այնուհետև լցնել տարայի մեջ և թողնել՝ մի փոքր սառչի:
Սուֆլեն լցնել կաղապարի մեջ և եփել 40-45 րոպե նախապես տաքացրած ջեռոցում: Կարելի է մատուցել և տաք, և սառը վիճակում:
Ստացված զանգվածի մեջ լցնել մաղած ալյուրը և փխրեցուցիչը: Պետք է ստացվի թթվասերի խտության խմոր:
Սիսեռը եփել 60-90 րոպե՝ դափնու տերևների և սև պղպեղի հատիկների ավելացմամբ։ Հավի միսը դնել ջեռոցի ամանի մեջ, լցնել ձեթ և համեմունքներ:
Ֆրանսիական Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort հյուրանոցի երիտասարդ շոկոլադագործ և շեֆ-հրուշակագործ Գաետան Ֆյարտը կիսվում է իր ֆիրմային գաղտնիքով:
Դեղձը մաքրել, կորիզը հեռացնել և կտրատել: Ավելացնել կիտրոնի և լայմի հյութը, շաքարավազը, լցնել ջուրը և հարել բլենդերով:
Արևելյան սուրճի պատրաստման ամենահետաքրքիր բաղադրատոմսը:
Հնդկական տնական յոգուրտ:
Եգիպտական խոհանոցը արաբական մերձավորարևելյան խոհանոցի դասական օրինակ է:
Կաթնաշոռն անցկացնել մաղով, խնձորը խորանարդաձև կտրատել, չամիչը թրջել: Հնդկաձավարը եփել, համեմել կարագով:
Կանաչ սոխը մանր կտրատել և ավելացնել բրոկկոլիին։ Ավելացնել պանիրն ու մայոնեզը, խառնել։
Լցնել լիկյորը, ապա՝ սուրճը: Թեյի գդալով սերուցքը լցնել այնպես, որ այն մնա խմիչքի մակերեսին։ Վրան քերած շոկոլադ ցանել ու անմիջապես մատուցել։
Բոլոր չոր բաղադրիչները խառնել բաժակի մեջ: Ավելացնել կարագը, տրորել և խառնել:
Բաղադրատոմսը՝ շեֆ-խոհարար Իրակլի Դունդուայի կողմից, Saperavi Café:
Կաթսայի մեջ լցնել շաքարավազը, ավելացնել ջուրը և հասցնել եռման աստիճանի։ Եռացնել 5 րոպե։ Անջատել կրակը, ստացված օշարակի մեջ ավելացնել անանուխը և թողնել սառչի։
Ազնվամորին լվանալ և չորացնել: Լցնել թասի մեջ, վրան շաքարավազ ավելացնել, 30 մլ ջուր և դնել միջին կրակի վրա:
Այս պիրոգի հայրենիքը Անգլիան է՝ Մելտոն-Մոուբրեյ քաղաքը: Այս քաղաքը գտնվում է Լեսթերշիր կոմսությունում, որտեղ 1830-ական թվականներից սկսվել է հայտնի խոզի մսով պիրոգների պատրաստումը և վաճառքը:
Աշխարհի բնակչության մեծամասնությունն ամեն օր սուրճ է խմում։ Այս ըմպելիքը պատված է գաղտնիքներով ու առասպելներով և ունի երկար ու հետաքրքիր պատմություն։
Ավոկադոյով ապուր. վառ, հյութեղ և նուրբ:
Թեթև ընթրիք իտալական խոհանոցի սիրահարների համար