Պիրոգ, որը կպատրաստվի 30 րոպեում և կդառնա ձեր ամենասիրելին:
Պաստայով և ավոկադոյով աղցան:
Շերտերը պատրաստելու համար ձվի դեղնուցներն առանձնացնել սպիտակուցներից: Սպիտակուցը հարել, ավելացնել շաքարավազ, կարագ, մեղր, քացախով հանգցրած սոդա, ալյուր և լավ հարել: Խմորը բաժանել երեք մասի: Կաղապարը յուղապատել, ալյուր շաղ տալ: Խմորը տեղադրել կաղապարի մեջ թաց ձեռքերով, թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մինչև պատրաստ լինելը:
Սառելուց հետո շերտերից յուրաքանչյուրը կիսել չորս մասի: Մատուցվող ափսեին մի փոքր կրեմ քսել, որպեսզի տորթը չշարժվի: Հավաքել տորթը՝ յուրաքանչյուր շերտին քսելով 2-3 ճ/գ կրեմ: Վերևի շերտին և կողքերին նույնպես առատ կրեմ քսել: Տորթը 2 ժամ դնել սառնարանը: Զարդարել թարմ հատապտուղներով և մատուցել:
Թասի մեջ ձվին ավելացնել 1 պտղունց աղ: Լցնել շաքարավազը և վանիլինը, լավ հարել մոտ 5-7 րոպե: Ավելացնել մեղրը, նորից հարել:
Սպիտակուցները և շաքարի փոշին լավ հարել: Ավելացնել մանցրացրած ընկույզը և մաղած ալյուրը: Խառնել: Բաժանել երկու մասի:
Յուղապատել թխման համար նախատեսված 2 կլոր կաղապար: Կաղապարները պատել նաև յուղաթղթով: Խմորը հավասարաչափ լցնել կաղապարների մեջ և թխել 30 րոպե: Սառեցնել:
Խմորը բաժանել 4 մասի, յուրաքանչյուրը գրտնակել թխելու համար նախատեսված թղթի վրա այնպես, որպեսզի հնարավոր լինի կտրել 18×18 քառակուսու: Գրտնակած շերտերը 15 րոպեով դնել սառցախիկը, հետո թխել 12 րոպե նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Սառեցնել՝ չհեռացնելով թղթից:
Խմորի շերտերը կիսել, յուրաքանչյուր շերտին կրեմ քսել, բացի վերևի շերտից: Կրեմի վրա ընկույզ շարել: Վերևի շերտը ջնարակապատել: Ջնարակ պատրաստելու համար թասի մեջ խառնել 100 գ կարագ, ավելացնել 8 ճ/գ շաքարավազ, 2 ճ/գ կաթ և 2 ճ/գ կակաո: Ցածր կրակի վրա խառնել մոտ 5 րոպե, լցնել վերևի շերտի վրա:
Դարչինով նրբաբլիթներ:
Ինչպես տանը պատրաստել «Հարի Փոթերից» հայտնի գարեջուրը. կիսվում ենք բաղադրատոմսով:
Բաղադրատոմսը՝ «Хорошая девочка» ռեստորանի:
Տաք շոկոլադ՝ SOS.CAFE-ի բաղադրատոմսով:
Կարագն ու շաքարավազը հարել, մինչև ստացվի համասեռ զանգված։ Այնուհետև հատ-հատ ավելացնել ձվերը:
Եթե ձուկը տապակելու եք կամ ֆարշ եք պատրաստելու, ապա պետք է օգտագործել միայն բուսական յուղ:
Ձուկ պատրաստելու ավելի լավ բաղադրատոմս հնարավոր չէ պատկերացնել:
Հայ Առաքելական Սուրբ Եկեղեցին Հիսուս Քրիստոսի Սուրբ Ծննդյան տոնը նշում է հունվարի 6-ին: Ըստ Հայ Եկեղեցու, Ս. Ծննդյանը նախորդող մեկ շաբաթը պահոց շրջան է: Դեկտեմբերի 29-ի երեկոյից մինչև հունվարի 5-ի երեկո մարդիկ պահք են պահում: Այդ ընթացքում օգտագործվում է բացառապես բուսական ծագում ունեցող սնունդ:
Ստացված զանգվածից ձողիկներ ձևավորել, նախ թաթախել հարած ձվի, այնուհետև՝ պաքսիմատի հետ:
Լցոնված նուրբ ձուկ՝ պատրաստված ջեռոցում:
Պետք է չմոռանալ, որ չնայած նրան, որ ձուկը շատ օգտակար է, այն նաեւ համարվում է ուժեղ ալերգեն: Եթե ընտանիքի անդամներից որեւէ մեկն ունի ալերգիա ձկան հանդեպ, շատ հնարավոր է, որ երեխայի մոտ եւս ի հայտ գա ալերգիա ծովամթերքներից:
Lilu Kitchen նախագծի համասեփականատեր և գաղափրի ոգեշնչող Վիկտորյա Մարգոլինա՛ի բաղադրատոմսը:
Կեքսը ամբողջությամբ սառեցնել, հետո փաթաթել սննդային թաղանթով և պահել սառը տեղում մոտ 2-3 շաբաթ: Շաբաթը մեկ վրան կոնյակ շաղ տալ: Մատուցել Զատկի տոնակատարության օրը:
«Մայրաքաղաքային» աղցան՝ մի քանի անսպասելի բաղադրիչներով
Saperavi Cafe-ի համասեփականատեր Իրակլի Անդրիբավայի բաղադրատոմսը:
Ստացված զանգվածը լցնել բանկայի մեջ, ավելացնել ձիթայուղը:
Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթի ամենապարզ բաղադրատոմսը:
KALABASA ռեստորանի շեֆ-բարիստա Մաքսիմ Արտեմովի բաղադրատոմսը:
«Руккола» սրճարանի շեֆ-բարմեն Գրիգորի Մուխինի բաղադրատոմսը:
Խմորը գրտնակել և աստղի կաղապարով թխվածքաբլիթներ ձևավորել:
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200-220 աստիճան: Ազդրը դնել ջեռոցը 10-15 րոպե, հետո ջերմաստիճանը իջեցնել մինչև 180 աստիճան և ազդրը թողնել ևս 70-90 րոպե: Ժամանակ առ ժամանակ վրան լցնել առաջացած յուղը: