Wanderlust կայքը անդրադարձել է հայկական խոհանոցին՝ գրելով. «Հագեցնող, համեղ և ամենաթարմ բաղադրիչներից պատրաստված հայկական խոհանոցը փոխառել է առևտրականների և նվաճողների համերը՝ ստեղծելու իր յուրահատուկ համը…»:
Չնայած խիստ սահմանափակումներին, անձնական խոհարարի և սննդաբանի առկայությանը, Եղիսաբեթ II-ը դեմ չէ ինքնուրույն պատրաստելուն: Նա իր սիրելի բաղադրատոմսով կիսվել է ԱՄՆ նախագահ Դուայթ Էյզենհաուերի հետ 1961 թվականին՝ Բալմորալ ամրոց կատարած նրա այցելությունից հետո:
Ֆրանսիական բաղադրատոմս, որը կօգնի տապակած հավը վերածել գլուխգործոցի:
Տապակի մեջ բուսայուղ տաքացնել, ֆարշից կոտլետներ ձևավորել և տապակել 2-3-ական րոպե յուրաքանչյուր կողմից: Մատուցել բանջարեղենի հետ:
Պաքսիմատը մանրացնել, ավելացնել նուշը, հալեցրած կարագը, շաքարավազը և լիմոնչելլոն: Խառնել: Հանվող եզրերով կաղապարը պատել յուղաթղթով, կողերին կարագ քսել: Ստացված զանգվածը լցնել կաղապարի մեջ:
Կարագը խորանարդաձև կտրատել և մեկ-մեկ ավելացնել շաքարավազին: Հենց եզրերում շաքարավազը սկսի մգանալ, խառնել գդալով: Վերցնել կրակից:
Խոզի ազդրը՝ առանց կաշին հեռացնելու, լավ լվանալ: Դնել թասի մեջ, վրան սառը ջուր լցնել, թողնել 1 ժամ:
Աղցան, որը կստեղծի գարնանային տրամադրություն
Իտալիայում սրա մասին չեն էլ լսել: Ավանդական Կարբոնարան պատրաստում են ձվով և բեկոնոն, իսկ վրան լցնում են պանիր «Պեկորին», այլ ոչ թե պարմեզան:
Ծնեբեկի սեզոնը բացված է. ավանդաբար, ապրիլի կեսերից մինչև հունիսի վերջ, ֆրանսիական բանջարեղենի բոլոր շուկաները լցված են բոլոր գույների և չափերի այս համեղ բանջարեղենով:
Իռլանդական խոհանոցը պարզ է և սննդարար, հարուստ՝ մսով, ձկով, ընկույզով և վայրի հատապտուղներով:
Ձուն հարել շաքարավազի և հալեցրած կարագի հետ: Ավելացնել թանը և նորից լավ խառնել:
Ավոկադոն և տանձը լցնել թասի մեջ, ավելացնել լայմի հյութը: Ավելացնել նաև տապակած ընկույզը:
Տապակած լյարդը տեղափոխել բալով տապակի մեջ և միասին շոգեխաշել ևս 10 րոպե: Ավելացնել սոյայի սոուսը, մեղրը, աղը և պղպեղը: Մատուցել տաք վիճակում:
Ավելացնել նաև վանիլինը և դարչինը, նորից խառնել: Այնուհետև լցնել ալյուրը, վերջում՝ քերած շոկոլադը և կիտրոնի հյութով հանգցրած սոդան: Նորից խառնել:
Դեռ գոլ վիճակում գտնվող թխվածքաբլիթների տակի մասին ջեմ քսել և երկու թխվածքաբլիթ կպցնել իրար: Վրան շաքարի փոշի շաղ տալ, մատուցել:
Բլենդերի մեջ լցնել ընկույզը, սոխն ու սխտորը, խորոված պղպեղը, համեմունքները, աղը և ավելացնել մի փոքր կիտրոնի հյութ:
Մաղադանոսը լվանալ, սոխը և սխտորը մաքրել, մանրացնել: Սունկը խորանարդաձև կտրատել, պանիրն անցկացնել խոշոր քերիչով:
Լիմոնչելլո. շատ համեղ իտալական լիկյոր:
Նախուտեստային կեքս՝ խոզապուխտով, պանրով և ձիթապտղով:
Eggnog. շոտլանդական սրճային կոկտեյլ:
Մսաղացով աղալ սալորը, սխտորը և կծու պղպեղը: Խառնել, ավելացնել շաքարավազ, տոմատի մածուկ և աղ:
Ստացված զանգվածին ավելացնել չիլի պղպեղը և մանանեխը, կանաչին, համեմել աղով և պղպեղով: Լցնել ձիթայուղը: Լավ խառնել: Սոուսը պատրաստ է:
Շերտատած միսը լցնել թասի մեջ, ավելացնել աղ, սև պղպեղ և սոյայի սոուս, խառնել: Թողնել մոտ 10-12 րոպե:
Լոլիկն աղալ մսաղացով: Դդմիկները մաքրել, նույնպես աղալ: Հաջորդն աղալ քաղցր պղպեղը, դրանից հետո՝ գազարը: Սխտորը ճզմել:
Կաթսայի մեջ բուսայուղ տաքացնել, սոխն ու սխտորը տապակել, մոտ 3-4 րոպե:
Ստացված զանգվածը 45-60 րոպեով դնել սառնարանը։ Այնուհետև գնդիկներ ձևավորել, թավալել մատչայի փոշու մեջ և կրկին դնել սառնարանը 30 րոպեով:
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: 28×18 սմ ուղղանկյուն կաղապարը յուղապատել:
Տանը պատրաստեք Տիկ-տոկի հիթ դարձած սուրճը
Պատրաստում ենք տնական մարմելադ առանց շաքարի: