Շատերն են երազում գեղեցիկ կազմվածքի մասին։ Բայց ի՞նչ անել, եթե բավարար կամքի ուժ չկա մարզասրահ կանոնավոր այցելությունների և դիետայի համար:
Արագ պատրաստվող և առողջարար նախաճաշ:
Կտավատի ալյուրի վրա տաք ջուր լցնել, թողնել 5-10 րոպե և շիլան պատրաստ է:
Մեծ կաթսայի մեջ հալեցնել կարագը: Ավելացնել ալյուրը և համեմունքները: Դանդաղ լցնել կաթը: Եփել՝ անընդհատ խառնելով, մինչև խառնուրդը խտանա։ Վերցնել կրակից և ավելացնել չեդեր պանիրը, խառնել:
Օշարակ պատրաստել: Շաքարավազը լցնել ջրի մեջ և հասցնել եռման:
Պատրաստել մարինադը: Զաֆրանը թրջել տաք ջրի մեջ։ Ռոզմարինի տերևները տրորել սխտորի և աղի հետ։ Ավելացնել զաֆրանը, պապրիկան և ձեթը, լավ խառնել։
Բանանը մաքրել, կտրատել և դնել սառցախցիկը: Լավ սառելուց հետո հանել և սերուցքի ու վանիլինի հետ հարել բլենդերով:
Կաղապարը յուղապատել, ալյուր շաղ տալ: Խմորը լցնել մեջը, հարթեցնել և թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40 րոպե:
Հարելու համար նախատեսված բարձր տարայի մեջ լցնել տաք ջուր, ավելացնել շաքարավազ և սուրճ:
Ընկույզը մանր կտրատել, ավելացնել աղցանին: Համեմել աղով, ձիթայուղ լցնել: Խառնել և մատուցել:
Կանելեի համար նախատեսված կաղապարները պատել մնացած կարագով, պատերին և հատակին շաղ տալ մնացած շաքարավազը և լցնել խմորը:
Բուրգերի հացը երկու մասի բաժանել: Թթվասերը և սուոսը խառնել և դրանով պատել հացի ներսի կողմերը:
«КрабыКутабы» ռեստորանի շեֆ-խոհարար Արտյոմ Մարտիրոսովի բաղադրատոմսը:
Ձուկը լվանալ, ապա դնել եռացող աղաջրի մեջ և 10-15 րոպե եփել ցածր կրակի վրա։ Ջրին կանաչի և կիտրոն ավելացնել:
«Кувшин» ռեստորանի շեֆ-խոհարար Ռուսլանի բաղադրատոմսը:
Օրվա բաղադրատոմսը. հավի խորոված:
Մեծ կաթսայի մեջ ջուր եռացնել, աղ ավելացնել և եփել վերմիշելը, մինչև «ալ դենտե» վիճակի հասնելը: Սառեցնել:
Ջեռոցը նախապես տաքացնել մինչև 180 աստիճան: 20 սմ տրամագծով կլոր անջատվող կողքերով կաղապարը պատել յուղաթղթով:
Եռացնել կաթը, ավելացնել ընկույզը: Խառնել, թողնել կրակի վրա 5-7 րոպե, մինչ պնդանալը:
Բրենդ-շեֆ Ստանիսլավա Կորմանովսկայայի բաղադրատոմսը, Kalabasa ռեստորան:
Առողջ նախաճաշ ամբողջ ընտանիքի համար:
Բիսկվիթի համար ձվերը հարել շաքարավազի հետ: Այնուհետև աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը:
Ինչպե՞ս տանը պատրաստել աներևակայելի համեղ և առողջարար գազարի հումուս:
Խորը թասի մեջ խառնել կրծքամիսը, ձուն, վարունգը, պանիրը և սոխը, ավելացնել 2-3 ճ/գ մայոնեզ:
Ընկույզը մանրացնել, խառնել սխտորի հետ: Սխտորով ընկույզը ավելացնել քացախ և ձիթայուղի զանգվածին:
Կտրատել միսը, սոխը, համեմը, բուլղարական և կծու պղպեղները:
Խմորը հունցել 2-3 րոպե: Տեղավորել թասի մեջ, վրան ձիթայուղ քսել: Թասը ծածկել թաղանթով և 40-60 րոպե դնել տաք տեղում, քանի խմորը չի մեծացել 2 անգամ: Կարելի է դնել 50 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, այդպես ավելի արագ կբարձրանա:
Ստացված խմորից ընկույզի չափի գնդիկներ ձևավորել: Թխման համար նախատեսված տապակը պատել յուղաթղթով, գնդիկները շարել վրան: Թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20-25 րոպե: Սառեցնել, մատուցել:
Թխման համար նախատեսված կաղապարը պատել յուղաթղթով: Լցնել ամբողջ զանգվածը, հարթեցնել: Թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20-25 րոպե: Դեռ տաք վիճակում թխվածքաբլիթներ ձևավորել: Սառեցնել, մատուցել թեյի հետ:
Կաղամարի վրա եռացրած ջուր լցնել և թողնել 2 րոպե: Այնուհետև լավ մաքրել, լվանալ հոսող ջրի տակ: Օղակաձև կտրատել: