Հարթ խմոր հունցել: Վերջում ավելացնել չամիչը: Խմորը ծածկել և թողնել տաք վայրում 40 րոպե:
Պատրաստել թթխմոր: Կաթը մեջ թասի մեջ տաքացնել մինչև 30 աստիճան: Ավելացնել շաքարավազը, խառնել, որպեսզի այն հալչի: Ավելացնել դրոժը, խառնել և թողնել 15 րոպե:
Ալյուրը, փխրեցուցիչը, շաքարավազը և կտրատված կարագը խառնել, դանակի օգնությամբ վերածել փշուրի: Ավելացնել դեղնուցները և 2 ճ/գ ջուր, խմոր հունցել: Սառեցնել 1 ժամ:
Ջուր ավելացնել, ծածկել կափարիչով և շատ արագ հասցնել եռման: Վերցնել կափարիչը և եփել երեք րոպե: Դրանից հետո ելակը լցնել քամիչի մեջ, օշարակն առանձնացնել և սառեցնել:
Հարել այնքան ժամանակ, մինչև զանգվածը ստանա բացարձակ բաց գույն և բարձրանա մոտ 4-5 անգամ և կառուցվածքով նմանվի լավ հարած սպիտակուցի:
Պահոց հաց՝ սխտորով և կանաչիով:
Ընկույզը տրիպտոֆանի հարուստ աղբյուր է՝ ամինաթթու, որը նպաստում է առողջ քնի համար անհրաժեշտ սերատոնինի և մելատոնինի մակարդակների արտադրությանը:
Տնական ամենահամեղ թխվածքաբլիթները:
Եթե հոգնել եք հնդկաձավարից, փորձեք քինոայով այս ուտեստը:
Ամենապարզ և համեղ թխվածքը, որը կարելի է թխել հանգստյան օրերին:
Ելակի պտուղները հատապտուղ չեն համարվում, իսկ բանանը համարվում է:
Նախաճաշ, որի համար անհրաժեշտ է ընդամենը 3 բաղադրիչ:
Կարագը մանրացնել շաքավազի հետ: Ավելացնել ձուն, կաթնաշոռը, կոկոսի քերուկը, լայմի հյութը: Հարել, մինչև միասեռ դառնալը:
Խմորի վրա լցնել միջուկը, հարթեցնել: Գրտնակել երկրորդ գունդը, դրանով ծածկել միջուկը, եզրերն ամրացնել: Պիրոգի վրա շագանակագույն շաքարավազ շաղ տալ:
Շաքարավազը, մեղրը և 75-80 մլ ջուրը լցնել կաթսայի մեջ և դնել միջին կրակի վրա: Օշարակ պատրաստել:
Դեղնուցը մի փոքր ջրի հետ պատառաքաղով հարել, քսել խմորին, թխել 25 րոպե, հետո ջեռոցի ջերմաստիճանն իջեցնել մինչև 180 աստիճան և շարունակել թխել ևս 15 րոպե:
Սպիտակուցները հարել առանձին թասի մեջ: Շարունակելով հարել՝ մաս-մաս ավելացնել մնացած շաքարավազը: Պետք է ստացվի պինդ և փայլուն զանգված:
Սպանախը կտրատել, լցնել ամանի մեջ, ցողել բալզամիկ քացախով: Այնուհետև ավելացնել չերրի լոլիկները և տապակած ծովախեցգետինները: Խառնել:
Միսը կտրատել, տապակել ձեթով, դատարկել տապակից, դնել մի կողմ։
Պարզ սենդվիչ՝ հագեցնող ընթրիքի համար:
Բանանով թեյ, որը կօգնի հանգստանալ և ամրապանդել օրգանիմզը:
Հռոմեական պիցցա՝ առանց խմորիչի:
Պիրոգը թխել 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 30 րոպե: Պատրաստի աղանդերը հանել ջեռոցից և վրան սերուցք լցնել: Թողնել 15-20 րոպե, որպեսզի պիրոգը սառչի և ներծծվի սերուցքով:
Ձուն հարել հալեցրած կարագի, թանի և շաքարավազի հետ: Ավելացնել ալյուրին և լավ խառնել:
Տապակը դնել բարձր կրակի վրա, մեջը լցնել կարագը, սերուցքը, շաքարավազի կեսը և աղը: Սպասել, մինչև շաքարավազը հալչի, կրակն իջեցնել և խառնելով մոտ 5 րոպե՝ սոուս պատրաստել:
Թխելու համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել, ալյուր շաղ տալ, խմորը լցնել մեջը և թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 30 րոպե:
Չորահացի փշրանք ստանալու համար սպիտակ հացը չորացնել ջեռոցում, հետո բլենդերով վերածել փշրանքի:
Սոխ շալոտն օղակաձև կտրատել և տապակել ձիթապտղի յուղի և կարագի խառնուրդի մեջ:
Կարտոֆիլը հարել հարիչով, ավելացնել կաթնային զանգվածը, շարունակել հարել կամ լավ խառնել։
Ինչպես պատրաստել նրբաբլիթներ՝ առանց շաքարավազի: