Շոկոլադե մուս՝ պատրաստված ընդամենը մեկ բաղադրիչից:
Կարտոֆիլը և թռչնամիսը խորանարդաձև կտրատել, իսկ սոխը՝ օղակաձև: Գազարն անցկացնել մանր քերիչով: Բաղադրիչները լցնել խորը թասի մեջ, լավ խառնել, աղ և պղպեղ ցանել:
Մանրացրած պիստակը կաթսայի մեջ խառնել շաքարավազի և սերուցքի հետ: Կաթսան դնել միջին կրակի վրա և եփել՝ անընդհատ խառնելով:
Ավանդական լայմով պիրոգը սովորաբար պատրաստվում է լայմի հյութով, կաթով և ձվի դեղնուցով: Բաղադրատոմսը, որը հիմա դարձել է նահանգի այցետոմսը, հորինվել է 19-րդ դարի 50-ական թվականներին:
Սպիտակաձավարի ուռչելուց հետո ավելացնել մանր քերած նարնջի կեղևը և շաքարավազը: Խառնել և թողնել մոտ 5 րոպե:
Տապակի մեջ մի փոքր բուսայուղ տաքացնել, լցնել սունկը և տապակել բարձր կրակի վրա 4-5 րոպե, ավելացնել ծովամթերքը, խառնել:
Հավի լյարդից և սրտից պատրաստված կոլոլակներ՝ բրնձով և պանրով:
Բուլղարական բանջարեղենային աղցան «Մանժո»:
Ահա այն մթերքները, որոնք պետք է շտապ օգտագործել ավելի երջանիկ դառնալու համար:
Թասի մեջ լցնել ֆարշը, ավելացնել ձուն, աղ և պղպեղ ցանել, ավելացնել նաև կանաչիները, պանիրը, համեմունքները, թթվասերը և ալյուրը: Լավ խառնել: Թողնել 20 րոպե:
Պնդուկը չոր տապակի մեջ տապակել մոտ 10 րոպե: Սառեցնել, մաքրել և բլենդերի օգնությամբ մանրացնել:
Կաղապարը յուղապատել և դնել սառը տեղում: Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան:
Միսը շերտատել, մի փոքր տապակել: Սոխը կիսաշրջանաձև շերտատել և ավելացնել մսին:
Միսը խորանարդաձև կտրատել: Կտրատել նաև սոխը և սխտորը: Պղպեղից հեռացնել սերմերը և նույնպես խորանարդաձև կտրատել: Կտրատել նաև գազարը:
Պատրաստել խմորը: Ալյուրը խառնել փափուկ կարագի հետ, ձեռքով տրորել: Ավելացնել դրոժը, համեմունքները, շաքարավազը, աղը և խառնել: Ձվերը հարել կաթի հետ: Խառնուրդը լցնել թասի մեջ, ալյուրի և դրոժի հետ խառնել և խմոր հունցել: Խմորը ծածկել և 1 ժամ դնել տաք տեղում:
Սոխառած անել, վրա ավելացնել կտրատած կարտոֆիլը, ջուրն ու համեմունքը և եփել։ Այնուհետև ավելացնել կտրատած փիփերթը և ճզմած սխտորը։
Երբ շատ եք ուզում գնալ Վրաստան. պատրաստում ենք աջարական խաչապուրի:
Բանանով թխվածք՝ Պահքի համար:
Կիրակնօրյա լավագույն նախաճաշը:
Ոսպը լավ լվանալ, լցնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել երկու բաժակ ջուր, աղ ցանել, եփել, մինչև փափկելը:
Կաթը լցնել կաթսայի մեջ: Ավելացնել շաքարավազը: Հասցնել եռման: Եռալուց 1 րոպե առաջ կրակն իջեցնել:
Թխելու համար նախատեսված 20 սմ կաղապարը պատել յուղաթղթով: Խմորը բաժանել 4 մասի, մի փոքր էլ վերցնել՝ վրան շաղ տալու համար: Մի մասը տեղադրել կաղապարի հատակին, հարթեցնել: Վրան լցնել մոտ 2 ճ/գ կրեմ, հարթեցնել: Այդպիսով շերտ-շերտ ձևավորել տորթը, ծածկել ափսեով և պահել սառնարանում ամբողջ գիշեր:
Վերցնել հավի երկու ազդր, հեռացնել կաշին, ոսկրահան անել: Ավելացնել նաև կրծքամիս: Միսը պետք է դառնա 900 գ: Աղալ հավի միսը՝ սոխի հետ միասին: Հացի վրա ջուր լցնել, թողնել 20 րոպե: Խառնել ֆարշը հացի հետ, նորից աղալ:
Փուդինգով և վանիլինով կաթը լավ խառնել և լցնել մյուսի մեջ: Թողնել կրակի վրա: Մոտ 5 րոպեի ընթացքում խառնուրդը պետք է եռա և պնդանա: Այդ պահին պետք է վերցնել կրակից, թողնել, որ սառչի, ծածկել թաղանթով և դնել սառնարանը:
իթապտղի յուղի մեջ 2 րոպե տապակել ցուկկինին և ծնեբեկը։ Ոլոռը եփել եռացրած ջրի մեջ, մինչև փափկի։
Տնական ֆասթֆուդ. համեղ և հեշտ պատրաստվող չիզբուրգեր:
Պաստայի պատրաստման լավագույն բաղադրատոմսը:
Առանց շաքարավազի. պատրաստում ենք ֆրանսիական լավագույն նախաճաշը:
Երբ սերկևիլը մգանա, մի փոքր ջուր ավելացնել, կրակն իջեցնել ամենացածրի վրա, ծածկել կափարիչով և թողնել, որ շոգեխաշվի: Կարելի է ավելացնել 1 հատ կծու թարմ պղպեղ, իսկ ջրի փոխարեն մի փոքր սպիտակ գինի լցնել:
Հարթ խմոր հունցել: Վերջում ավելացնել չամիչը: Խմորը ծածկել և թողնել տաք վայրում 40 րոպե: