Լավագույն կոկտեյլը ընկերական երեկույթների համար
Հավի կրծքամիսը կտրատել, տապակել 5-6 րոպե։ Այնուհետև երկու մասի բաժանել չերրի լոլիկները, ավոկադոն շերտատել։ Մատուցվող ափսեի հատակին լցել հազարի տերևները, վրան՝ բոլոր բաղադրիչները, և ցողել ստացված սոուսով:
Վերցնել գարեջրի համար նախատեսված մեծ բաժակ: Բաժակի մեջ լցնել 3-5 կտոր սառույց:
Շոկոլադե շերտի վրա՝ կենտրոնում ևս, մի փոքր ավելացնել վանիլային զանգված: Մատուցելուց առաջ զարդարել ընկույզով և կակաոյով:
Մրգերը շերտատել: Ելակը բաժանել 4 մասի: Ցանկության դեպքում մրգերի վրա մի փոքր կոնյակ ցողել:
Խորը թասի մեջ խառնել ձուն, կաթը, քրքումը և աղը: Ավելացնել 1 թ/գ շաքարավազ: Լավ հարել, մինչև ստացվի միասեռ զանգված:
Կաթնաշոռը լցնել թասի մեջ, ավելացնել ձուն: Ավելացնել նաև շաքարավազը և ալյուրը: Կարելի է ավելացնել նաև վանիլին:
Ձուն հարել շաքարավազի հետ: Ավելացնել կոկոսի քերուկը, խառնել: Լցնել ալյուրն ու փխրեցուցիչը, նորից խառնել:
Բաղադրատոմսը՝ շեֆ-հրուշակագործ Ալեքսեյ Լևինից:
Ամառը օրգանիզմը տոքսիններից մաքրելու լավագույն ժամանակն է։
«Черетто Море» ռեստորանի շեֆ-խոհարար Վլադիմիր Սիդորովի բաղադրատոմսը:
Պանրին ավելացնել կեֆիր, բուսայուղ, ձու, սխտոր, շաքարավազ, աղ և պղպեղ: Խառնել:
Աստիճանաբար ավելացնելով ալյուրը՝ հունցել փափուկ կաթնաշոռային խմոր: Ծածկել սննդային թաղանթով և 2 ժամով դնել սառնարանը: Սառած խմորը բաժանել 2 մասի (2 շտրուդելի համար): Ծիրանը լվանալ, չորացնել, կիսել, կորիզները հեռացնել:
Մինի կեքսերի համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել: Ջեռոցը տաքացնել մինչև 80 աստիճան:
Սուրճի վրա լցնել եռացրած ջուր, թողնել, որ թրմվի:
Թևիկները լցնել մարինադի մեջ, լավ խառնել այնպես, որ յուրաքանչյուր թևիկ պատվի մարինադով: Թողնել թևիկները սենյակային ջերմաստիճանում 30-40 րոպե: Այդ ընթացքում խառնել 1-2 անգամ:
Առանձին թասի մեջ խառնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղը: Ավելացնել շոկոլադային զանգվածին, խառնել:
եռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: 28×18 կաղապարը յուղապատել:
Ելակով չիզքեյք՝ բաժակում. բաղադրատոմս, որը բոլորը կարող են կրկնել:
Ամառային լավագույն աղանդերը:
Բաղադրատոմսը՝ Hedonist ռեստորանի շեֆ-խոհարար Դավիթ Չելիձեի կողմից։
Կորժիկները տեղադրել տապակի վրա, թխել մոտ 15 րոպե, մինչև եզրերի կարմրելը: Գլխավորը. կորժիկներն ավելի երկար չթխել, այլապես դրանք կվերածվեն սովորական թխվածքաբլիթի:
Խմորի շերտը տեղադրել 28 սմ կաղապարի մեջ, պատառաքաղով ծակծկել, ծածկել փայլաթիթեղով, վրան լոբի լցնել և թխել 15 րոպե:
Տապակել նաև ալյուրը: Այն պետք է ստանա դեղնավուն երանգ և ունենա շատ հաճելի բույր:
Վադա Պավը վեգանական սերուցքակարտոֆիլային կարկանդակ է՝ չիլիով և այլ համեմունքներով՝ դրված բուլկու մեջ: Այն պոպուլյար է ամբողջ Հնդկաստանում:
Քանի դեռ կաթը տաքանում է, թասի մեջ ձուն խառնել շաքարի փոշու հետ: Ավելացնել եգիպտացորենի օսլան և խառնել, մինչև միասեռ դառնալը:
Կարիք չկա ռեստորանում դելիկատես պատվիրել, քանի որ մասնագիտացված խանութներում այդ նույն դելիկատեսները շատ ավելի էժան են:
Այս հայկական աղանդերը զարդարում է Հայաստանի բոլոր շուկաները: Սա շատ համեղ աղանդեր է՝ պատրաստված ընկույզից և խաղողի օշարակից:
Թրթնջուկով ապուրի ամենահամեղ բաղադրատոմսը:
Ֆրանսիական աղցան, որն իդեալական է համադրվում սթեյքի հետ: