Նարնջով հռոմեական տորթ
Բաղադրիչներ
1. Նարինջ – 2 հատ
2. Նշի ալյուր – 180 գ
3. Եգիպտացորենի ալյուր – 35 գ
4. Ձու – 4 հատ
5. Շաքարավազ – 200 գ
6. Աղ – 1 պտղունց
7. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
8. Ծիրանի կոնֆիտյուր – 2 ճ/գ
9. Վանիլին – 1/3 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Նարինջները լվանալ, դնել թասի մեջ, վրան ջուր լցնել, դնել կրակին, եփել մոտ 40 րոպե, հետո վերցնել կրակից, սառեցնել:
2. Նարինջների սառելու ընթացքում թասի մեջ խառնել նշի ալյուրը, շաքարավազի կեսը և աղը:
3. Սառած նարինջները կտրատել կեղևի հետ միասին և հարել բլենդերի օգնությամբ:
4. Խառնել նշաշաքարավազային զանգվածը և հարած նարինջը:
5. Ավելացնել նաև եգիպտացորենի ալյուրը և փխրեցուցիչը, խառնել:
6. Հարել ձվի դեղնուցները մնացած շաքարավազի և վանիլինի հետ:
7. Լավ հարել սպիտակուցները:
8. Հետո նշանարնջային զանգվածին ավելացնել հարած դեղնուցը, խառնել: Լցնել նաև սպիտակուցը և նույնպես զգուշությամբ խառնել:
9. Կաղապարը յուղապատել, ալյուր շաղ տալ: Խմորը լցնել մեջը, հարթեցնել և թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40 րոպե:
10. Հանել ջեռոցից, թողնել, որ սառչի:
11. Հանել կաղապարից, պատել ծիրանի կոնֆիտյուրով, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը