Բաժիններ՝

Վերմիշելով պատրաստված երուսաղեմյան աղանդեր Կուգել

Բաղադրիչներ

1. Վերմիշել – 500 գ

2. Ձու – 2 հատ

3. Չամիչ – 1/2 բաժակ

4. Շաքարավազ – 1/2 բաժակ

5. Աղացած բուրավետ պղպեղ – 1 թ/գ

6. Աղացած սև պղպեղ – 3 թ/գ

7. Ձիթայուղ – 125 մլ + մի փոքր՝ կաղապարի համար

Պատրաստման եղանակը

1. Մեծ կաթսայի մեջ ջուր եռացնել, աղ ավելացնել և եփել վերմիշելը, մինչև «ալ դենտե» վիճակի հասնելը: Սառեցնել:

2. Ձիթայուղը լցնել սառը վերմիշելի վրա և խառնել: Ավելացնել ձու, սև և բուրավետ պղպեղ, չամիչ, խառնել:

3. Փոքր թասի մեջ լցնել շաքարավազը և ավելացնել 2 ճ/գ ջուր: Դնել բարձր կրակի վրա այնքան, մինչև շաքարավազը հալչի և վերածվի կարամելի, չխառնել: Կարամելը լցնել վերմիշելի վրա և արագ խառնել:

4. Կաղապարը յուղապատել, պատրաստի զանգվածը լցնել մեջը, ծածկել փայլաթիթեղով և թխել 100 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 6-7 ժամ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս