Մսով, սնկով ու թթու կաղամբով կոտլետներ
Բաղադրիչները՝
- 450 գ մսի ֆարշ (խոզի, տավարի միս)
- 200 գ շամպինյոն
- 150 գ թթու կաղամբ
- 1 հատ միջին չափի գլուխ սոխ
- 1 խոշոր պճեղ սխտոր
- 100 գ սպիտակ հաց
- 1 ճ.գ. թթվասեր (20 տոկոս յուղայնությամբ)
- 1 հատ ձու
- 120 մլ կաթ
- 0,5 թ.գ. աղ
- 80 գ մանրացրած չորահաց
- 5 ճ.գ. արևածաղկի ձեթ՝ տապակելու համար
- աղացած սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Շամպինյոնները լվացեք, մաքրեք, խոշոր կտրատեք կամ քառատեք:
Մաքրեք սոխը, միջին չափի կտրատեք:
Թավայի մեջ 2 ճ.գ. ձեթ լցրեք, դրեք կրակին: Ավելացրեք սոխն ու սունկը: Հաճախակի խառնելով՝ ուժեղ կրակի վրա 5-7 րոպե տապակեք:
Տապակած սոխն ու սունկը լցրեք պնակի մեջ, թողեք հովանա:
Սպիտակ հացը մեծ կտորների բաժանեք, վրան լցրեք կաթն ու 5 րոպե թողեք:
Թթու կաղամբը լավ քամեք:
Պնակի մեջ տեղադրեք մսի խճողակը, ավելացրեք մաքրած ու ճզմած սխտորը:
Տապակած սունկն ու սոխը, թթու կաղամբն ու կաթի մեջ թրջած հացն աղացեք, ավելացրեք մսի խճողակին:
Խճողակին ավելացրեք նաև ձուն, թթվասերը, աղացած սև պղպեղն ու աղը:
Կոտլետի խճողակը լավ խառնեք:
Պնակի մեջ լցրեք մանրացրած չորահացը: Ձեռքերը մտցրեք ջրի մեջ, խճողակից շրջանաձև կոտլետներ պատրաստեք, թաթախեք չորահացի մեջ:
Թավայի մեջ 2-3 ճ.գ. ձեթ լցրեք ու տաքացրեք: Կոտլետները շարեք տաքացած թավայի մեջ:
Կոտլետները ուժեղ կրակի վրա յուրաքանչյուր կողմից 4-5 րոպե տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Նույն ձևով տապակեք մնացած կոտլետները՝ անհրաժեշտության դեպքում ձեթ ավելացնելով:
Զուգահեռաբար միացրեք ջեռոցը՝ 180 աստիճան ցելսիուս տաքությամբ: Թավայի մեջ տապակած կոտլետները տեղադրեք տապակի մեջ ու 10-15 րոպեով տեղադրեք ջեռոցում:
Կոտլետները մատուցեք տաք վիճակում: