Կարտոֆիլով աղցան գերմանական ձևով
Բաղադրիչները
- 3-4 հատ կարտոֆիլ
- 200-250 գ ապխտած երշիկ
- 3 հատ թթու վարունգ
- 1/2 հատ գլուխ սոխ
- 1/2 հատ թարմ կծու պղպեղ
- 1/2 կապ թարմ սամիթ
- 2 պճեղ սխտոր
- 2-3 ճ.գ. արևածաղկի ձեթ
- 1 ճ.գ. քացախ
- 1/2 բաժակ ջուր
- աղ
Պատրաստման եղանակը
Կարտոֆիլը կեղևով եփեք, հովացրեք, մաքրեք ու խորանարդաձև կտրատեք:
Սոխը կիսաօղակաձև կտրատեք, 10 րոպեով մարինացրեք ջրի ու քացախի խառնուրդի մեջ:
Երշիկը մաքրեք, օղակների կամ խորանարդների ձևով կտրատեք:
Կծու պղպեղը բարակ տաշեղների ձևով կտրատեք:
Թթու վարունգը կիսաօղակաձև կտրատեք:
Պնակի մեջ խառնեք կտրտած բոլոր բաղադրիչները, ավելացրեք ճզմած սխտորն ու կտրտած սամիթը:
Ավելացրեք ջրից հանած, մարինացված սոխը:
Աղ արեք, ավելացրեք արևածաղկի ձեթը: Խառնեք ու մատուցեք: