Բաժիններ՝

Շոկոլադե տորթ «Կապրեզե»

Բաղադրիչները

  • 100 գ մուգ շոկոլադ
  • 70 գ կաթնային շոկոլադ
  • 120 գ կարագ
  • 4 հատ ձու
  • 100 գ շաքարավազ
  • 100 գ տապակած նուշ
  • 1 ճ.գ. կակաոյի փոշի

Պատրաստման եղանակը

Ջեռոցը միացրեք 175 աստիճան ցելսիուս տաքության վրա:

Տապակը պատեք կարագով, վրան կակաոյի փոշի ցանեք:

Կարդացեք նաև

Մուգ ու կաթնային շոկոլադը մասերի բաժանեք, կարագը՝ փոքր կտորների, ու լցրեք պնակի մեջ:

Պնակը տեղադրեք եռացող ջրով կաթսայի վրա այնպես, որ հատակը ջրին չդիպչի: Խառնեք, որպեսզի շոկոլադն ու կարագը հալչեն ու միատարր զանգված ստացվի:

Շոկոլադի զանգվածը հանեք կաթսայի վրայից, թողեք սառչի:

Նուշը բլենդերի մեջ հարեք մինչև ալյուրի զանգված ստանալը: Նուշի կեղևը կարող եք չհանել, այս աղանդերի համի վրա այն չի ազդում:

Խորը պնակի մեջ ջարդեք ձվերը, ավելացրեք շաքարավազը:

Ձվի ու շաքարավազի վրա ավելացրեք ալյուրի վերածած նուշն ու կակաոյի փոշին: Խառնեք:

Նույն պնակի մեջ ավելացրեք շոկոլադի զանգվածն ու միքսերով հարեք:

Ստացված զանգվածը լցրեք տապակի մեջ, 40-45 րոպեով տեղադրեք ջեռոցում:

Շոկոլադե տորթը հանեք ջեռոցից, մի փոքր հովացրեք: Վրան կակաոյի փոշի ցանեք, կտրտեք ու մատուցեք:

Տեսանյութեր

Լրահոս