Բանանային սուֆլե
Բաղադրիչներ
- 1 հատ բանան
- 2 հատ ձու
- 40 գ շաքարավազ
- 1 թ.գ. կարագ
- 1 պտղունց աղ
Պատրաստման եղանակը
Հրադիմացկուն բաժակի մեջ ջուրն ու շաքարավազը խառնեք իրար, դրեք կրակին, եռացրեք մոտ 1 րոպե, մի փոքր հովացրեք:
Բանանը մաքրեք, կտրտեք, լցրեք բլենդերի մեջ:
Բանանի վրա լցրեք շաքարաջուրը: Հարեք մինչև միատարր զանգված ստանալը:
Ստացված բանանային զանգվածը լցրեք պնակի մեջ:
Ձվերի դեղնուցներն ու սպիտակուցներն առանձնացրեք: Դեղնուցները պետք չեն գալու:
Սպիտակուցը աղի հետ հարեք մինչև խիտ փրփուր ստանալը:
Հարած սպիտակուցը լցրեք բանանային զանգվածի վրա, լավ խառնեք:
Սուֆլեի կերամիկական ֆորմաները պատեք կարագով, հատակին շաքարավազ ցանեք:
Բանանասերուցքային զանգվածը լցրեք ֆորմաների մեջ՝ զբաղեցնելով դրանց 3/4 մասը:
Ֆորմաները 15 րոպեով տեղադրեք նախապես 200 աստիճան ցելսիուս տաքացրած ջեռոցում:
Հանեք ջեռոցից և անմիջապես մատուցեք: