Բաժիններ՝

Դդմիկով ձվածեղ բանկայի մեջ

Բաղադրիչները՝

  • 2 հատ ձու
  • 20 գ դդմիկ
  • 50 մլ կաթ
  • 10 գ կարագ
  • աղ
  • աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Ձվերը ջարդեք խորը պնակի մեջ, վրան լցրեք կաթն ու հարեք մինչև մակերեսին պղպջակների հայտնվելը:

Դդմիկը խոշոր քերիչով անցկացրեք, ավելացրեք կաթնաձվային խառնուրդին:

Կարդացեք նաև

Ըստ ճաշակի՝ համեմեք աղ ու պղպեղով:

Փոքր չափի բանկան ներսից պատեք կարագով:

Բանկայի մեջ լցրեք կաթնաձվային խառնուրդը:

Վերցրեք կաթսան, մեջը կտորից անձեռոցիկ փռեք, վրան դրեք բանկան: Կաթսայի մեջ տաք ջուր լցրեք այնքան մինչև ջրի մակարդակը բանկայի զանգվածից մի փոքր բարձր լինի:

Կաթսան դրեք կրակին, ջուրը եռացրեք, ապա կրակը թուլացրեք, կաթսան կափարիչով ծածկեք ու 20-25 րոպե եփեք մինչև ձվածեղի պատրաստ լինելը:

Պատրաստի ձվածեղը հենց իր բանկայով անմիջապես մատուցեք:

Տեսանյութեր

Լրահոս